Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 13:30

Π. Κουκουλόπουλος: «Τόλμη, σοβαρότητα, ευθύνη και δημοκρατική πειθαρχία»

koykoylopoylosΗ τόλμη, η σοβαρότητα, η ευθύνη και η δημοκρατική πειθαρχία είναι σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν απ΄ εδώ και πέρα τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Σ΄ αυτά στάθηκε ιδιαίτερα μετά το πέρας του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Κουκουλόπουλος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι...

«Το Π.Σ. πήρε σημαντικές αποφάσεις. Προχωράμε με συντεταγμένες διαδικασίες και το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-15 Γενάρη) θα συνεδριάσει το Εθνικό μας Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο πριν τις εθνικές εκλογές και το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να μπει.
Είναι πολύ σημαντικό που και σ΄ αυτή τη συνεδρίαση του Π.Σ. επιβεβαιώθηκε πως η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που είχαμε βάλει στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, παραμένει η πυξίδα μας. Πρώτα η χώρα, έπειτα η Κυβέρνηση, μετά η παράταξη και τέλος τα πρόσωπα.
Ζήτησα να κινηθούμε με γρήγορες αλλά όχι συνοπτικές διαδικασίες γιατί δεν θα πρέπει να συμπέσουμε με τη μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας, υπονομεύοντας, έστω και άθελα μας, αυτή την τιτάνια προσπάθεια. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η σημερινή Κυβέρνηση είναι ο εμβρυουλκός για την κατοχύρωση της ιστορικής συμφωνίας που πετύχαμε την 26η Οκτωβρίου 2011, η οποία αποτελεί και το μοναδικό μας δρόμο.
Γι΄ αυτό χρειάζεται όλοι μας να δείξουμε τόλμη, σοβαρότητα και ευθύνη και πάνω απ΄ όλα δημοκρατική πειθαρχία.
Σε ό,τι με αφορά, θα συνταχθώ με τις αποφάσεις που θα πάρουν τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ».
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Π.Σ. ο κ. Κουκουλόπουλος στην τοποθέτηση του τόνισε πως «Η κατάσταση στη χώρα, στην κυβέρνηση και στο κόμμα είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η μόνη λέξη και έννοια η οποία μπορεί πλέον να ενώσει είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ας είμαστε λοιπόν όλοι μας ειλικρινείς. Ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του καθενός, των συμφερόντων ή όποιων άλλων το θέμα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ είναι ένα υπαρκτό θέμα. Απασχολεί, λίγο ή πολύ, και από κάτω προς τα πάνω τους Έλληνες.
Στο προηγούμενο Πολιτικό Συμβούλιο συμφωνήσαμε στις προτεραιότητές μας. Είναι η χώρα, η κυβέρνηση, η παράταξη και τέλος τα πρόσωπα. Για την ομαλή πορεία τους, αλλά και για τη δική σου υστεροφημία Πρόεδρε, οφείλουμε να δώσουμε σήμερα απαντήσεις. Ουδείς δικαιούται μετά από τη γενναιότητα που έδειξες παραιτούμενος από την πρωθυπουργία να λέει ότι το μόνο που θέλεις είναι να μείνεις γαντζωμένος σε μία καρέκλα. Μετά τη σημερινή σου δέσμευση ότι δεν θα είσαι υποψήφιος, δεν δέχομαι να υπάρχει έστω και ένας που να ασκεί σε εσένα τέτοια κριτική. Η διατήρηση της εκκρεμότητας βλάπτει την Χώρα, την κυβέρνηση, την παράταξη και δεν ταιριάζει στην εικόνα σου.
Με προϋπόθεση - για κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο ξεχωριστά και για όλους μας μαζί - τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, οφείλουμε να δρομολογήσουμε άμεσα τις εξελίξεις. Με βάση το Καταστατικό μας που αναφέρει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογή Προέδρου. Αυτή πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και κατόπιν ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει να προχωρήσει τη διαδικασία του απολογισμού την οποία όλοι θεωρούμε απαραίτητη. Και μαζί με αυτή και την προκήρυξη του επόμενου Τακτικού μας Συνεδρίου».
Μετά απ΄ όλα αυτά ο Υφυπουργός πρότεινε στο Π.Σ. συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προβλέπει:
- Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου άμεσα, ει δυνατόν και την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιανουαρίου.
- Την έγκριση απ΄ ευθείας εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις (ενδεικτική ημερομηνία 29/1) που έχει μπροστά της η Χώρα.
- Τον καθορισμό του Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος σε χρονοδιάγραμμα που θα αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 13:33