Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 17:21

Στα ερευνητικά επιστημονικά κέντρα του Ισραήλ η Α. Διαμαντοπούλου

diamantopoylou-israilΗ Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα 11/01/2011 δυο σημαντικά ερευνητικά κέντρα του Ισραήλ -το Ινστιτούτοdiamantopoyloy-israil Επιστήμης Weismann και τον Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας ARO- και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
Στο επίκεντρο των επαφών της

και στα τρία Ιδρύματα βρέθηκαν η εμπειρία και η τεχνογνωσία των Ιδρυμάτων αυτών, για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από την έρευνα που παράγεται εκεί, με σημαντικό όφελος για την κοινωνία και την οικονομία.
Το Ινστιτούτο Weismann και ο Οργανισμός Αγροτικής Έρευνας (ARO) είναι από τα κορυφαία Ιδρύματα διεπιστημονικής έρευνας παγκοσμίως. Το Ινστιτούτο απασχολεί εκατοντάδες επιστήμονες και φοιτητές στον τομέα της έρευνας για το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αποτελεί σημείο συνάντησης επιστημόνων διαφορετικών κλάδων και θέτει τις βάσεις για διεπιστημονικές συνεργασίες. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως στην έρευνα εγκεφάλου, την έρευνα για τον καρκίνο, τη βιολογία και τη νανοτεχνολογία. Ο Οργανισμός ARO είναι ο κρατικός φορέας έρευνας για τα αγροτικά θέματα στο Ισραήλ, τόσο σε μεθόδους αγροτικής παραγωγής, όσο και στην εισαγωγή νέων προϊόντων. Έχει αναλογικά από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανταπόδοσης από την αξιοποίηση των ερευνητικών του προγραμμάτων σε θέματα γεωργίας και διατροφής.

Η επίσκεψη της Υπουργού στο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ -ένα από τα 100 καλύτερα στον κόσμο και το μεγαλύτερο ερευνητικό Πανεπιστήμιο στο Ισραήλ- έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Πρύτανη Καθηγητή Joseph Klafter.
Η Υπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας μαζί και με τον καθηγητή Ehud Gazit, Αντιπρύτανη του Ιδρύματος και υπεύθυνο για την έρευνα και ανάπτυξή του, και με το Ze'ev Weinfeld, Πρόεδρο της Εταιρίας RAMOT, που ανήκει αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο και είναι υπεύθυνη για τη διασύνδεση της Έρευνας που γίνεται στο Ίδρυμα με την παραγωγή και την πραγματική οικονομία. Στο γεύμα παρευρέθησαν και καθηγητές του Τμήματος Κλασικών Σπουδών, οι οποίοι συζήτησαν με την Υπουργό για την πρωτοβουλία της για την Ακαδημία Πλάτωνος. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε όλα τα παραπάνω θέματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 18:58