Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 13:31

Γ. Κασαπίδης: Απροστάτευτοι στην κρίση οι Έλληνες αγρότες

kasapidisΟ Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδη, κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες την παρούσα χρονική περίοδο.

Την επερώτηση προσυπογράφουν 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Από το περιεχόμενο της επερώτησης αναδεικνύονται σημαντικά θέματα όπως η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η κατακόρυφη άνοδος του κόστους παραγωγής και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, πέραν των υπόλοιπων επιβαρύνσεων που όλοι οι Έλληνες πολίτες υφίστανται με τις αυξήσεις φόρων, ειδικών φόρων κατανάλωσης, τελών και την επιβολή χαρατσιού.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων για ζημιές από το 2010, ενώ και οι κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις όπως η εξισωτική αποζημίωση, τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης και οι συνδεδεμένες με την παραγωγή ενισχύσεις δεν έχουν ακόμα καταβληθεί σε πολλούς αγρότες.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η καθυστέρηση που παρατηρείται και στην εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων όπως το Αγροτικό Ταμείο Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων(ΤΕΜΠΜΕ), τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, η ενίσχυση της μεταποίησης, τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, η προώθηση της βιολογικής φυτικής και ζωικής παραγωγής, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην ύπαιθρο, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης του Αγροτικού χώρου.
Τέλος, γίνεται αναφορά στην απουσία οργανωμένου σχεδίου προώθησης και προβολής των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στις "μνημονιακής λογικής" νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στον αγροτικό χώρο, χωρίς άμεσα πρακτικά αποτελέσματα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 13:36