Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 11:48

Ο ΣΥΝ αποκηρύττει την συνδικαλιστική του παράταξη στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ γιατί συνεργάστηκε με την ΠΑΣΚΕ στις πρόσφατες εκλογές

Η ανακοίνωση αποδοκιμασίας του ΣΥΝ στην παράταξή του (ΣΑΔ) μετά τις εκλογές στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στο υπογάστριο των κομματων της Αριστεράς. Δηλαδή τα μέλη τους που δραστηριοποιούνται στα συνδικάτα να  κρατουν διαφορετική πολιτική συνεργασιών απο τις πολιτικές κεφαλές της Αθήνας. Η ανακοίνωση έχει ενδιαφέρον αφου λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει την ΣΑΔ ως παράρτημα της ΠΑΣΚΕ. (vetonews.gr) 
SYNASPΚάποια ρεπορτάζ για τις εκλογές στο εργατικό σωματείο της ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αναφέρονται ενίοτε και σε εκλογική σύμπραξη..

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, μιας και υπονοούνται πολιτικές πρακτικές που όχι μόνο δεν μας αφορούν, αλλά είμαστε σταθερά αντίθετοι.
Υποχρεωνόμαστε να παρέμβουμε με αυτήν την ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως πρώτα από όλα δεν υπάρχει καμία πολιτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την παράταξή του ΠΑΣΚ στον μαζικό χώρο. Και λέμε πα-ράταξη του, διότι οι παρατάξεις των παραδοσιακών κομμάτων λειτουργούν στους μαζικούς χώρους ως ιμάντες μεταβίβασης των γραμμών τους. Επιπρόσθετα, οι παρα-τάξεις του συγκεκριμένου χώρου αποτελούν την επιτομή του κρατικού συνδικαλισ-μού. Αυτοί είναι ήδη δύο πολύ σημαντικοί λόγοι που τοποθετούν την δική μας πολι-τική δράση ακριβώς στον αντίποδα των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και των πα-ρατάξεων τους.
Η αντίθεση γίνεται εντονότερη λόγω του ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις όχι μόνο είναι υπεύθυνες για την «αμαχητί» προέλαση της λαίλαπας των αντεργατικών μέτρων της μνημονιακής ερήμου αλλά εξελίσσονται, ως ήταν προορισμένες από καιρό, σε μηχα-νισμό για την χειραγώγηση του εργατικού κινήματος, ώστε να πετύχουν τα σχέδια της τρόικας για την καταλήστευση του δημόσιου και τοπικού ενεργειακού πλούτου.
Εάν, επιπλέον, στο σκεπτικό τους υπονοείται η συμπεριφορά της συνδικαλιστικής παράταξης ΣΑΔ, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως δεν έχει καμιά οργανική πολιτική σχέση με τον ΣΥΝ, πολύ δε περισσότερη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και εάν συμμετέχουν σε αυτήν κάποια μέλη μας, είναι προσωπική τους επιλογή και δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων. Στο δε σωματείο « ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», η εν λόγω παράταξη μάλλον δεν υφίσταται ή υφίσταται ως παράρ-τημα της ΠΑΣΚ.
Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε τις δυσκολίες συγκρότησης εναλλακτικού πόλου έκφρασης και δράσης της εργατικής τάξης, με προοπτική αντίστασης και ανατροπής. Εργαζόμαστε όμως προς αυτή την κατεύθυνση και προσδοκούμε για την συγκρότηση του. Μέχρι τότε δεν θα προσμετρώμαστε πουθενά.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 12:26