Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 09:51

Ερώτηση του Γ. Κασαπίδη για την διανομή Γάλακτος στα σχολεία

kasapidisΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή τη μέχρι σήμερα μη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διανομής Γάλακτος στα σχολεία

από το ΥπΑΑΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ε.Ε. μέσω διαφόρων προγραμμάτων που εφαρμόζονται στα σχολεία επιχειρεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση καλών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά.
Ένα από τα προγράμματα αυτά, σχετικό με τη διανομή γάλακτος στα σχολεία, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. προκειμένου να προσφέρονται επιλεγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και γάλα στα σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Μάλιστα από το 2008, η Ε.Ε. διεύρυνε το πρόγραμμα διανομής γάλακτος στα σχολεία προκειμένου να αυξήσει την ποικιλία των γαλακτοκομικών προϊόντων που καλύπτονται από την επιχορήγηση και να διασφαλίσει ότι τα γυμνάσια και τα λύκεια θα έχουν την ίδια πρόσβαση στο πρόγραμμα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. ενισχύει με 0,18 €/kgr γάλακτος για 0,25 lt ανά μαθητή ημερησίως και χωρίς περιορισμό στην ποσότητα που καταναλώνεται, το πρόγραμμα αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας.
Προκειμένου να πιέσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος κατέθεσα σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 09:54