Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 13:02

Εκλογές στις 6 ή 13 Μαΐου συμφώνησαν Παπαδήμος - Παπανδρέου - Σαμαράς

1F06D61D74B38F09C1D0662E06E6C4FCΜπορεί επισήμως τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, να ήταν για τον ανασχηματισμό, ανεπισήμως, όμως, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν στο χρόνο των εκλογών. Η Βουλή θα κλείσει την Πέμπτη 5 Απριλίου, είτε οι εκλογές γίνουν στις 6 Μαΐου, είτε στις 13.

Για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος της Βουλής, ώστε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ο Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε αμέσως και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, ώστε να καθοριστούν τα νομοσχέδια που θα περάσουν μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, αφού έκλεισε το κενό στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που έφερε έναν μίνι ανασχηματισμό, περισσότερο συμβολικό, αναμένει τώρα την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα υποβληθεί στις 14 ή στις 18 Μαρτίου, ανάλογα με τις εξελίξεις στη μάχη της διαδοχής για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα κρατήσει τα σκήπτρα της οικονομίας στην προεκλογική περίοδο. Το πιθανότερο είναι να αναβαθμιστεί σε υπουργό ο αναπληρωτής Φίλιππος Σαχινίδης και να κρατήσει ο πρωθυπουργός την ευθύνη των επαφών με το εξωτερικό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κορυφαίων στελεχών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Παπουτσής δίνει αγώνα για να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για την υποψηφιότητά του. Γεγονός που αν δεν επιτευχθεί ίσως οδηγήσει σε άμεση επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

πηγή-protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 16:31