Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 10:05

Γ. Κασαπίδης: ''Η αξιοποίηση της Γεωθερμίας να είναι προτεραιότητα''

kasapidisΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, μετά τη συνάντηση με τον αρμόδιο για θέματα γεωθερμίας καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Χαράλαμπο Τσουτρέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αξιοποίηση της γεωθερμίας σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα κρίνεται ως μεγάλης σπουδαιότητας λόγω των θετικών της επιπτώσεων στην οικονομία, στην τοπική ανάπτυξη και στο περιβάλλον.

Η εφαρμογή της στη γεωργία, στις ιχθυοκαλλιέργειες και στην κτηνοτροφία εκμηδενίζει το κόστος θέρμανσης τόσο στις καλλιέργειες, όσο και στις εκτροφές.
Παράλληλα, η χρήση της γεωθερμίας συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, με τη μηδενική εκπομπή CO2 και συνάδει με τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που η νέα ΚΑΠ ενθαρρύνει.

Ωστόσο, παρά τη βεβαιωμένη από έρευνα του ΙΓΜΕ ύπαρξη πεδίων στην ελληνική Επικράτεια, παρατηρείται κωλυσιεργία και στη συνέχιση της ερευνητικής προσπάθειας και στην προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ήδη γνωστών γεωθερμικών πεδίων.

Για τους παραπάνω λόγους κατέθεσα σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τους συναρμόδιους Υπουργούς τόσο τη στήριξη των ερευνητικών προγραμμάτων, όσο και την οργάνωση επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης της γεωθερμίας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 10:08