Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 07:18

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο- “Κλείδωσαν” στο ΠΑΣΟΚ Θέμης Απατσίδης, Δημήτρης Ζιούζιος, Βέτα Σπόντη

ptolemaiosτου Χρήστου Βηττα,e-ptolemeos.gr

Την Τρίτη ο Α. Τσίπρας στα Γρεβενά
Φουντώνει ο προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ ανακοινώνονται η μία πίσω από την άλλη οι προεκλογικές περιοδείες των πολιτικών αρχηγών.
Έτσι μετά την Αλέκα Παπαρήγα που επισκέφτηκε ήδη την Κοζάνη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έρχεται στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας στις 22 Απριλίου,

όπως έγραψε χτες ο «Π», γνωστοποιήθηκε χτες η έλευση του Αλέξη Τσίπρα στα Γρεβενά, την Τρίτη του Πάσχα 17 τρέχοντος.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 11:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών και στις 13:00 θα συζητήσει με παραγωγικούς φορείς της πόλης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Γρεβενών.
Πρώτο μέλημα των κομματικών επιτελείων είναι να κλείσουν οι εκλογικές λίστες και οι υποψήφιοι να ριχτούν στη μάχη των πιο σύντομων εκλογών, αφού μένουν μόλις 23 ημέρες μέχρι τη λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου, ενώ είναι ασφυκτικός ο χρόνος για τα ψηφοδέλτια που κατατίθενται στις 20 Απριλίου. Παρ' όλα αυτά η δυστοκία είναι έντονη στα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα, τα οποία μέχρι χτες δεν είχαν κλείσει τα ψηφοδέλτια της Κοζάνης. Στο ΠΑΣΟΚ φέρονται να κλείδωσαν τα πέντε ονόματα (οι δύο βουλευτές, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Θέμις Απατζίδης και Δημήτριος Ζιούζιος). Ο τελευταίος μπαίνει στη θέση του Βασίλη Κούτσιανου που αρνήθηκε. Τώρα ψάχνουν αγωνιωδώς δύο γυναίκες, βολιδοσκοπώντας τις κυρίες Βέτα Σπόντη, Νούλα Τουμπουλίδου, Ελένη Μεντεσίδου και Ελπίδα Κουϊμτζίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αρχικά ήταν ανένδοτη, από χτες είναι πιο διαλλακτική, οπότε είναι πιθανή η συμμετοχή της.
Ουδέν νεώτερο από το γαλάζιο στρατόπεδο, πέραν των ονομάτων που έχουν επαναλάβει αρκετές φορές. Η Λ. Συγγρού θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Στο ΚΚΕ έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Κοζάνης, το οποίο θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι είναι οι: Κατερίνα Λιάκου, Β. Λαμπαδά, Κώστας Σταμπολίδης, Νώντας Στολτίδης, Πέτρος Ταταρίδης, Αντώνης Τσάκωνας και Έφη Τσίγκα.
Ο Χρόνης Ακριτίδης υποψήφιος με τη ΔΗ.ΣΥ. στην Κοζάνη
Από πλευράς της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, η μεγάλη έκπληξη είναι το όνομα του Χρόνη Ακριτίδη, ο οποίος τελικά θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης. Πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο και δημαρχεύοντα στο δήμο Αθήνας, νυν δημοτικό σύμβουλο, ένα «βαρύ χαρτί», που η ΔΗ.ΣΥ. θα το «παίξει» στην Κοζάνη και όχι στην Αθήνα, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Μετρήσεις του κόμματος φέρνουν τη Δυτική Μακεδονία τρίτη σε εκλογική επιρροή μετά την Κρήτη και την Αθήνα, οπότε μπορεί να «χτυπήσει» έδρα εφόσον ξεπεράσει το «φράγμα» του 3%. Γι' αυτό σε σύσκεψη του εκλογικού επιτελείου που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα, αποφασίστηκε να γίνει η μεγάλη μεταγραφή του Χρόνη Ακριτίδη από την Αθήνα στη Κοζάνη. Επίσης, πέραν των ονομάτων που γράψαμε χτες, υποψήφιος με τη ΔΗ.ΣΥ. στην Κοζάνη θα είναι και ο οικονομολόγος Ιωάννης Βαριάμης.
Στο μεταξύ, σε δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί όλα τα πρόσωπα που έχουν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π. Καμμένου σε Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα. Τα ονόματα αυτά κατά νομό είναι:
Kοζάνη: Αβδελίδης Σωτήριος Δικηγόρος, Δεσποινίδης Δημήτριος Υπερεργολάβος Τεχνικών Έργων, Καζαντζίδης Αδάμ Χημικός, Καλλιανιώτης Γρηγόριος Ιδιωτικός Υπάλληλος, Κουμαράκης Στυλιανός Συνταξιούχος ΔΕΗ, Κουτσονάνου Αικατερίνη Δασκάλα, Λιόφα Αναστασία Διοικητικός Υπάλληλος ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Μακρή Ραχήλ Δημόσιος Υπάλληλος, Τζιάτζιος Αργύριος Επιχειρηματίας, Τσολάκης Παναγιώτης Δημόσιος Υπάλληλος, Μακρή Ραχήλ Δημόσιος Υπάλληλος.
Γρεβενά: Βασιλείου Πηνελόπη Διαιτολόγος, Πετρόπουλος Εμμανουήλ Διασώστης ΕΚΑΒ.
Καστοριά: Κουμπάνης Συμεών Γιατρός Ορθοπεδικός, Μαντζούρας Γιώργος Δημόσιος Υπάλληλος, Τσόπρας Χρυσόστομος Εκτελωνιστής.
Φλώρινα: Άρχοντας Δημήτρης, Λιθοξοϊδης Κωνσταντίνος Λογιστής – Φοροτεχνικός, Παρίσης Γεώργιος - Εμμανουήλ Απόστρατος Αξιωματικός, Παυλίδης Βασίλης Δημοσιογράφος - Επιχειρηματίας.
Στα Γρεβενά που επισκέπτεται στις 17 Απριλίου ο Α. Τσίπρας, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους Σοφοκλή Εταιρίδη και Κώστα Παπαθανασίου, ενώ αναζητείται μία γυναίκα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 23:26