Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 17:23

Στο δρόμο για τις κάλπες

eklogesΤην κορύφωση του «εκλογικού δράματος» βιώνει η ελληνική κοινωνία με τις δημοσκοπήσεις να υπόσχονται εκπλήξεις κάθε είδους, τους πολιτικούς να περιοδεύουν και να «αγορεύουν», τους ψηφοφόρους να καταλήγουν στη πιο σημαντική ψήφο ίσως και της εκλογικής τους ζωής. Το tvxs καλύπτει με συνεχή ενημέρωση την προεκλογική μάχη και δραστηριότητα. Ακολουθεί το σημερινό εκλογικό δελτίο ειδήσεων, με χρονολογική σειρά...

Αλέξης Τσίπρας: Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, η 6η Μαΐου

Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα είναι η 6η Μαΐου, ημέρα των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να καταγγείλει, να ανατρέψει και να αρνηθεί τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα, μέσω του μνημονίου, στη συρρίκνωση, τη φτώχεια, την υποτέλεια και την υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης.

Από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος, κατήγγειλε της κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι οποίες επέτρεψαν, όπως είπε, «με τη στάση τους, να γίνει η χώρα πειραματόζωο ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το μέλλον της Ευρώπης».

«Ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο όχι στην υποτέλεια όσων μας κυβέρνησαν και μας έφτασαν στο σημείο να συγκρίνεται η σημερινή εποχή με την εποχή του πολέμου όπου επικρατούσε λόγω της κατοχής, δυστυχία, φτώχεια και καταστροφή», τόνισε ο Α. Τσίπρας επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ψήφος την 6η Μαίου δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί -και είναι αποφάσεις αναξιοπρέπειας, αναποτελεσματικότητας- οι οποίες στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, οδήγησαν, μέσα από συνεχή λάθη, στο να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, να προτάσσονται, τα θέλω των πιστωτών μας από τις Βρυξέλλες».

Υποσχέθηκε μάλιστα, σε περίπτωση που λάβει -αν οι εξελίξεις το επιτρέψουν- εντολή κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από τη Βουλή, να καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να στηρίξει ειρηνικά τη μεγάλη αλλαγή.

Φώτης Κουβέλης: Το τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνάντηση με μικρομεσαίους επιχειρηματίες είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από έλλειψη ρευστότητας και κλείνουν και τροφοδοτούν την ανεργία που καλπάζει. Οι παραινέσεις προς τις τράπεζες να κινητοποιήσουν διαθέσιμους πόρους και να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αρκούν. Τώρα πρέπει να απαιτηθεί από το τραπεζικό σύστημα, που ενισχύεται με την ανακεφαλαίωση, να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις. Με συγκεκριμένη δέσμευση για συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους. Να αυξηθούν τα διαθέσιμα ποσά του Ταμείου Εγγύησης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να υπάρξει χρηματοδότησή τους με ευνοϊκούς όρους από τις τράπεζες».

Γ. Καρατζαφέρης: Έξω το μνημόνιο, έξω οι ξένοι

Έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου την επομένη των εκλογών, εφόσον το κόμμα που λάβει τη διερευνητική εντολή υιοθετήσει τη θέση του κόμματός του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εκτός μνημονίου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Καβάλα. Ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε πολλές φορές ότι η μοναδική λύση «για διέξοδο από την κρίση, προκειμένου να σωθεί η χώρα και να βγει από τη σήψη είναι να εγκαταλείψει τους επαχθείς όρους του μνημονίου, δηλώνοντάς το ευθαρσώς προς όλους τους δανειστές της σε Ευρώπη και Αμερική».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, έκανε λόγο για εξαλλοσύνες πολιτικών αρχηγών, που ηγούνται σε ευκαιριακά κόμματα και στοχεύουν να παραπλανήσουν τον λαό, όπως και για κόμματα ακραία που με την είσοδό τους στη Βουλή θα κινδυνέψουν και τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατίας που άφησαν τα θεσμικά κόμματα. Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη Χρυσή Αυγή και την πολιτική που πρεσβεύει, σημειώνοντας ότι τα αυξημένα ποσοστά που εμφανίζει οφείλονται στον θυμό του εκλογικού σώματος.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε κατά της συνέχισης της παραμονής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και υπέρ της απομάκρυνσής τους με κάθε δημοκρατικό μέσο, ενώ συμπλήρωσε ότι αποτελεί αιτία πολέμου, για τον ίδιο και το κόμμα του, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου ν' αποφασίσει ο ίδιος ο λαός.

Πάνος Καμμένος: Στόχος, πρώτη δύναμη στον Έβρο

Από τον Έβρο, όπου είναι υποψήφιος, ξεκίνησε το πρωί την προεκλογική εκστρατεία του ο Πάνος Καμμένος. Τόνισε ότι στόχος του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» είναι να εκλεγεί πρώτη δύναμη στον ακριτικό νομό Έβρου, ενώ επισήμανε πως η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών, σε όλη τη Θράκη, έγινε ύστερα από διαβούλευση και σύγκλιση ιδεολογικών αρχών.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, χαρακτήρισε την Θράκη ως μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που δέχεται πόλεμο και αποτελεί στόχο, αφού, όπως είπε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, την έχουν θέσει σε κίνδυνο. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του, στον Έβρο, σημείωσε ότι αυτή γίνεται για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την προστασία των πολιτών της Θράκης, από την επίθεση που, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, δέχονται από τα οργανωμένα συμφέροντα του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Εξαπέλυσε επίθεση στο τουρκικό Προξενείο για τον ρόλο που, όπως είπε, επιχειρεί να παίξει στην περιοχή, αλλά και στα κόμματα που επιλέγουν υποψηφίους από τη μειονότητα, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν ψήφους.

Ο πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» τάχθηκε κατά της δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να είναι αποθήκη ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι η λαθρομετανάστευση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, το σημαντικότερο είναι να υποχρεωθεί η Τουρκία να τηρήσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης, που έχει υπογράψει με την Ευρώπη, ενώ συμπλήρωσε ότι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, θα πρέπει να καταργηθούν οι συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο 2.

Ο Π. Καμμένος επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, τα φυλάκια σε Σουφλί, Τυχερό και Φέρες, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS.
Αύριο θα περιοδεύσει σε στρατόπεδα στην Πλάτη, στις Καστανιές και στο Λαγό, ενώ θα επισκεφθεί και το σημείο που θα αναγερθεί ο Φράχτης στη Βύσσα.

Τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Αττικής παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσίασε σήμερα τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Σήμερα εδώ παρουσιάσαμε τους υποψήφιους βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είναι νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, οκτώ στους δέκα δεν έχουν ξανά πολιτευτεί.

Το μήνυμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ένα. Είμαστε δύναμη αλήθειας, είμαστε δύναμη ανατροπής, είμαστε δύναμη συνέπειας. Η παρουσία μας αύριο στη Βουλή των Ελλήνων θα κάνει τη διαφορά.

Οι δύο είναι αδιόρθωτοι, δεν έχουν πάρει κανένα μήνυμα από την κοινωνία. Οι υπόλοιποι διεκδικούν τον ταχύτερο δρόμο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη για τον τρίτο ευρωπαϊκό δρόμο».

Ευάγγελος Βενιζέλος: ΠΑΣΟΚ ή αδιέξοδο

«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακές και θα πρέπει η Ελλάδα να ξημερώσει όρθια και σταθερή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εξέφρασε την ευχή ο Έλληνας πολίτης να σταθμίσει τα δεδομένα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, το πρωί του Σαββάτου, ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι ακόμα υπαρκτός.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Πρέπει να πάμε σε εθνική συμφωνία. Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι για εμάς αναγκαιότητα» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος και άσκησε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον Αντ. Σαμαρά ότι ήταν κρυμμένος στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους.

«Η χώρα δε χρωστά την πρωθυπουργία στον Αντ. Σαμαρά και η εκβιαστική πρωθυπουργία δεν είναι λύση» επανέλαβε και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος την περίοδο 2004 - 2009.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα ότι θα ζητήσει προσαρμογή σε τρία και δύο χρόνια, χωρίς καμία νέα φορολογική επιβάρυνση και χωρίς οριζόντια περικοπή και συντάξεων.

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άργησε να πάρει μέτρα και ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.

Τόνισε ότι λέει ψέματα όποιος μιλά για φορολογικές ελαφρύνσεις τώρα και κάλεσε τα άλλα κόμματα που εισηγούνται τον τυφλό -όπως είπε- δρόμο να εγγυηθούν την καταβολή των συντάξεων.

Φώφη Γεννηματά: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

«Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία» δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Ημερησία του Σαββάτου» η Φώφη Γεννηματά και υποστηρίζει ότι «αντί να απειλούμε την Ελλάδα με αλλεπάλληλες εκλογές που οδηγούν στην καταστροφή, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από τώρα να καλλιεργούμε όλοι μαζί μια κουλτούρα συνεργασιών, κάτι που έχει επιτύχει εδώ και δεκαετίες η υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η σκέτη διαμαρτυρία δεν οδηγεί σε τίποτα. Οδηγεί μόνο σε περισσότερη απελπισία. Γι αυτό χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις».

Για την επόμενη μέρα των εκλογών η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ πιστεύει «ότι η επόμενη κυβέρνηση για να μπορέσει να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο της, θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Όσες περισσότερες δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου συμμετέχουν, τόσο καλύτερα. Δεν μιλώ για κυβέρνηση τύπου Ιταλίας. Μιλώ για μια κυβέρνηση συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και με το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων στην πρώτη γραμμή. Μια κυβέρνηση ενότητας και κυρίως υπευθυνότητας.

Το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο διεκδικεί να είναι πρώτο κόμμα στις 6 Μαΐου με στόχο να ενώσει και όχι να διχάσει την κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΝΔ: «Ζάππειο ΙΙΙ» με ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών

Κομβική σημασία αποδίδουν στη ΝΔ στην παρουσίαση, την Κυριακή, του οικονομικού προγράμματος «Ζάππειο ΙΙΙ» από τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Αντ. Σαμαράς θα τονίσει ότι το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι η «πολιτική σταθερότητα», ένα μήνυμα που εξυπηρετεί τη στόχευση για αυτοδυναμία, αλλά αφήνει και ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι στις δύο εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές, το Ζάππειο ΙΙΙ θα καταφέρει να συσπειρώσει και να ανατάξει το κόμμα, καθώς και να δημιουργήσει ρεύμα νίκης.
Με τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ θα βρεθεί και στο μικροσκόπιο της τρόικας, οι ίδιες πηγές σπεύδουν να τονίσουν ότι η πρόταση του κόμματος «έχει προσαρμοστεί στη νέα δανειακή σύμβαση» και κάθε παρέμβαση που οδηγεί σε αλλαγές σε επιμέρους προβλέψεις της συμφωνίας συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα.

Οι δέκα στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Με κεντρικό σύνθημα «για την Ελλάδα και την Ευρώπη η λύση είναι αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με διακήρυξή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεσμεύεται για την εφαρμογή δέκα στόχων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η διακήρυξη υπογραμμίζει την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τονίζοντας ότι «θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας» και προσθέτει ότι αυτή είναι η ώρα για να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού μας, να τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός, να καταδικαστούν τα μνημόνια και η τρόικα και να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την ριζοσπαστική Αριστερά.

ΔΗΣΥ: Μετά κόπων και βασάνων έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή προεκλογική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ηράκλειο:

«Η δυστοκία του ΠΑΣΟΚ να συστρατεύσει ακόμα και τα στελέχη στην πάλαι ποτέ «πράσινη» Κρήτη δεν ήταν αρκετή για να καταλάβει ο Πρόεδρος του κόμματος ότι οι πολίτες έχουν ήδη γυρίσει τη πλάτη στις πρακτικές ολιγωρίας και στις κομματικές σκοπιμότητες.

Μετά κόπων και βασάνων έκλεισαν το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου αφού δεν μπορούσαν να πείσουν ούτε τους ...ημέτερους!

Πώς άλλωστε να εξηγήσουν τα ανεξήγητα για τα 3 χρόνια της εγκληματικής διακυβέρνησης που έφερε τη χώρα λίγο πριν το χείλος του γκρεμού, αφού δεν προχώρησαν σε ούτε μία μεταρρύθμιση, σε ούτε μία εξυγίανση;

Πώς να απαντήσουν στο λαό της Κρήτης που είχε βασιστεί στις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ και τώρα βλέπει τον τόπο του εγκαταλελειμμένο με όλα τα έργα υποδομής στο πάγο και με τραγικά λάθη στον σχεδιασμό τους;».

πηγή-tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 17:27