Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2012 20:20

Ο Βενιζέλος θα κρατήσει την εντολή

Venizelos_newΘα κρατήσει τη διερευνητική εντολή ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθώντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκρότηση κυβέρνησης θα στηρίζεται σε δύο λύσεις όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη, όπως εξήγησε, έγκειται στην πρόταση που έχει ήδη διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Εναλλακτικά, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, εφόσον διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που θα επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Δημοκρατική Αριστερά και άλλες δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τη στηρίξει.

Ο κ.Τσίπρας τον ρώτησε αν θα στήριζε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα πάγωνε τις διαδικασίες για ένα διάστημα και ο κ. Βενιζέλος τού απάντησε ότι «η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», δηλώνοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επιλογή «επιτείνει την ύφεση και την αβεβαιότητα».

«Κατέστη κατανοητό ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Τσίπρα ότι αν καταφέρει να πείσει τον κ. Κουβέλη και τον κ. Καμμένο να σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει, με μόνη προυπόθεση να εξασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

πηγή-lifo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2012 20:22