Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 10:48

«ΑΜΑΡΤΩΛΗ» ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; - ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

 
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥΤου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ
Στις 19 Μαΐου 2010 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών, Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡ. ΤΕΧΝ. ΣΤΗΡ.Αποκέντρωσης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση για το κόστος της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την δαπάνη που κατέβαλε η Περιφέρεια και ποια εταιρία ανέλαβε την δημιουργία της.  Αρχικά πρόκειται για μια απλή ερώτηση χωρίς κάποιο εισηγητικό σημείωμα, κάτι το οποίο συνηθίζουν οι βουλευτές, αλλά θέτει μόνο δυο ερωτήματα. Φαίνεται όμως ότι πίσω από την “στεγνή” ερώτηση του βουλευτή κρύβεται μια αμαρτωλή ιστορία διαχείρισης δημοσίου χρήματος και μια αντίληψη ορισμένων που αντιλαμβάνονται τις υπηρεσίες του κράτους ως δικά τους “φέουδα για τις δουλειές τους”.

Για την ιστορία η ιστοσελίδα της περιφέρειας φτιάχτηκε στις αρχές του 2000-2001 από υπαλλήλους της χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες τουvetonews.gr, πρόσωπα εκείνης της εποχής. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την υποστήριξη της ιστοσελίδας είχε ο συμβασιούχος υπάλληλος της Περιφέρειας Ηλίας Σαμαράς (σήμερα μόνιμος υπάλληλος).
Το 2004 όταν αναλαμβάνει υπηρεσία ο Ανδρέας Λεούδης αποφασίζει να τα αλλάξει όλα. Στις 26 Απριλίου 2005 υπογράφει σύμβαση με την εταιρία «ΕΛΛΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝ/ΓΙΩΝ- ΔΑΝΙΛΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», ύψους 421.253 €, με αντικείμενο «έντυπο υλικό πληροφόρησης του ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας» και με ημερομηνία παράδοσης του έργου την 30 Ιουνίου 2007. Η παραπάνω εταιρία όπως και πολλές άλλες που φιγουράρουν στο «αμαρτωλό» πρόγραμμα τεχνικής στήριξης, έχουν έδρα την Θεσσαλονίκη. Από τον τίτλο του έργου δεν είναι σαφές το ακριβές αντικείμενο του παραδοτέου αλλά επί της ουσίας η εταιρία του Δ.Δανιλούλη σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων είχε αναλάβει να κατασκευάσει την ιστοσελίδα της περιφέρειας. Το έργο σύμφωνα με την περιφέρεια δεν παραδόθηκε ολοκληρωμένο ποτέ. Το 2009 η κυβέρνηση άλλαξε, ο Ανδρέας Λεουδης ιδιωτεύει τώρα στην Θεσσαλονίκη και ο νέος γενικός γραμματέας Γ. Κίρκος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, ανέθεσε εκ νέου -ίσως για λογούς οικονομίας- την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας στους υπαλλήλους της Περιφερείας και την ομάδα του Ηλία Σαμαρά. Η αμαρτωλή σύμβαση μετά τις αποκαλύψεις στις 19 Φεβρουαρίου του vetonews.grβρέθηκε αμέσως στο μικροσκόπιο των ελέγχων που διενήργησαν στελέχη της Περιφερείας. Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι περιεχόμενο της σύμβασης και η υλοποίηση της βρέθηκε στο επίκεντρο και της ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε πριν από πέντε ημέρες. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι εάν το ποσό των 421.253 € αφορά την ιστοσελίδα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ή άλλες δράσεις του προγράμματος τεχνικής στήριξης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 11:03