Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 16:46

Τελευταία απόπειρα για εθνική συνεννόηση - Αρνήθηκε να παραστεί ο Αλ. Τσίπρας

Τελευταία απόπειρα για εθνική συνεννόηση - Αρνήθηκε να παραστεί ο Αλ. ΤσίπραςΤις όποιες δυνατότητες σχηματισμού νέας κυβέρνησης εξαντλεί σήμερα το απόγευμα (7.30 μμ) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη συνάντηση που έχει συγκαλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο με τη συμμετοχή των κ.κ Βενιζέλου, Σαμαρά, Κουβέλη και στην οποία από χθες τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να προσέλθει.

 

Πράγματι, αμέσως μόλις έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει και σήμερα τις διαβουλεύσεις, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσε την πρόθεσή της να απόσχει ενώ στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα έθεταν το ερώτημα με ποια κριτήρια αποφασίστηκε να συμμετάσχουν μόνο οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπός της διαβούλευσης είναι η δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, η αρνητική απάντηση επισημοποιήθηκε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι ο Α. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε «επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών», υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένει στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

Σταθερός στη θέση του εμφανίζεται από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε την απόφαση του κόμματός του να μην μετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ: «Μια κυβέρνηση που δεν θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος δεν θα έχει την αναγκαία λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη», σημείωσε ο Κουβέλης αιτιολογώντας την άποψή του.

Τεντωμένα νεύρα

Χθες, και από την πρώτη στιγμή που οι τρεις αρχηγοί (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), πλαισίωσαν τον Κάρολο Παπούλια στην αίθουσα συσκέψεβν του Προεδρικού Μεγάρου, διεφάνη ότι η συζήτηση που θα ακολουθούσε δεν θα ήταν καθόλου ήπια και καθόλου εύκολη.

Τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα και δεν ήταν λίγες οι φορές που απαιτήθηκε η παρέμβαση του κ. Κ. Παπούλια προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Το «ναυάγιο» δεν άργησε να διαπιστωθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς είχαν προηγηθεί τα «όχι» που είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας σε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις που του παρουσίασαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην κρίσιμη σύσκεψη αποφασισμένος να αρνηθεί τα πάντα.

Οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μπορούν να προχωρήσουν με τη ΔΗΜΑΡ» και αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά για ψήφο ανοχής και την πρόταση Βενιζέλου για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, έθεσε και το θέμα των επαναληπτικών εκλογών, λέγοντας ότι δεν είναι κακό να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες...

Οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους την κρισιμότητα των στιγμών, κρισιμότητα που επιβεβαίωσε πλήρως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζοντας τη δραματική επιστολή που του είχε αποστείλει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Ωστόσο και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν έδειξε να... συγκινείται. Αντίθετα επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό που απέστειλε αυτό το σημείωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οταν, δε, ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα έχει την ευθύνη εάν υπάρξει κάποιο ατύχημα στην οικονομία τις ημέρες της ακυβερνησίας, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε...

πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 21:14