Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Μαϊος 2013 23:06

Ο χορός της Ρόκας στη Γαλατινή

Ένα πολύ παλιό και παραδοσιακό έθιμο, αναβίωσε την 3η ημέρα του Πάσχα στη Γαλατινή, με την αυθόρμητη συμμετοχή γυναικών από όλο το χωριό.

 Ο «χορός της ρόκας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της περιοχής με τις γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά, κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις.

Τη φετινή χρονιά ο «χορός της ρόκας» πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά ανεπίσημα και χωρίς επίσημη διοργάνωση, λόγο της απουσίας πολλών μελών του συλλόγου. Οι γυναίκες του χωριού που συμμετείχαν στο χορό, απλώς κράτησαν την παράδοση ενός εθίμου που εξέφραζε από παλιά τις ανάγκες τους ώστε να εξωτερικεύσουν τις χαρές, τις λύπες, τη θρησκευτική τους πίστη και γενικότερα τα βιώματά τους.

Φυσικά το έθιμο αποτελούσε πάντα εκτόνωση και γλέντι μετά από ένα βαρύ χειμώνα.

Στο χορό συμμετείχε και η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία σημείωσε τη σημαντικότητα της αναβίωσης των εθίμων και μαζί με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, δεσμεύτηκαν το έθιμο να πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα από την επόμενη χρονιά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαϊος 2013 23:09