Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 12:19

Παρουσίαση του βιβλίου «Εκ πείρας έρωτος»

Μια ξεχωριστή βραδιά στο Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο ήταν η 14η Νοεμβρίου. Εκεί έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ποιητικών στοχασμών του Αντώνη Κάλφα από την Κατερίνη

«'Εκ πείρας έρωτος" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παρέμβαση». Σημαντικός αριθμός συμπολιτών φίλων του περιοδικού, της ποίησης και του καλού βιβλίου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γ. Βαλαής, κι ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, βίωσαν μια ατμόσφαιρα έντονης ποιητικής φόρτισης και μυσταγωγίας. Το βιβλίο του Αντ. Κ. που αποτελείται από 333 ενάριθμους μικρούς στοχασμούς για τον έρωτα και την διαλεκτική του, διεξήλθε ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Ηλίας Κεφάλας από την Τρίκαλα. Στην έναρξη της βραδιάς έγινε και μια μικρή αναφορά στο τελευταίο βιβλίο του Ηλ. Κ. «Τρίκαλα 1951-1969. Η πόλη όπου γεννήθηκα» μια μικρή αυτοβιογραφία των παιδικών και μαθητικών τόπων και χρόνων από το νεαρό φιλόλογο Μάριο - Κυπαρίσση Μώρο. Ο ηθοποιός Στάθης Νατσιός με δική του επιλογή διάβασε κάποιους από τους στοχασμούς του Α.Κ. Ο σ. του βιβλίου τοποθετήθηκε για λίγο για την ποιητική του και την ποιητική του βιβλίου και διάβασε το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου .

Γαλάζιος μακριά πολύ, θα γυρίσω
άνθη κρατώντας.
Είναι ρωγμή στο στήθος η αγάπη.
Νίκος Καρούζος
Η αγάπη ταξιδεύει πάντοτε για το όνειρο. Μικρή σαν το φύλλο, ανυπόμονη σαν την άνοιξη. Τα καλοκαίρια έχει το χρώμα της νύχτας. Δροσερή και γαλάζια μαζί. Γνωρίζει τα μυστικά της ποιήσεως και τη μυρωδιά της κανέλας. Η αγάπη είναι λάμψη, ατόφιο χρυσάφι, ανθοδοχείο σε δωμάτιο ανύπαντρης γυναίκας. Η αγάπη είναι άφθαρτη, ελάχιστη εκκλησία. Ιερά Πανήγυρις και σιωπή. Η αγάπη είναι γήπεδο στην επαρχία και δρόμοι που σφύζουν από ζωή. Κορμί γεμάτο άνθη και αθάνατη φλόγα. Η αγάπη είναι ένα παιδί που βρήκε το δρόμο του. Ο καρπός του δέντρου και ο κάματος του σπορέα. Η αγάπη είναι τρυφερή σαν τον ήλιο, ταπεινή σαν τη μοναξιά. Τρυφερό θερμοκήπιο και χιονισμένη κορυφή. Όταν θυμώνει κλείνει τα μάτια για να μη δει. Κι ύστερα μεσιτεύει. Η αγάπη είναι απελπισμένα λόγια και βάσανα της ομορφιάς. Βαθιά λιβάδια και χόρτα ξεραμένα. Η αγάπη είναι θεϊκό ρίγος και αετώματα σε ξεχασμένους ναούς. Αμνός και Διόνυσος. Η αγάπη είναι λησμονιά και ακοίμητη μνήμη. Ξεχασμένη νάρκη σε παλιό ναρκοπέδιο. Η αγάπη είναι παντοδύναμη σαν το χώμα, ευφυής σαν καταιγίδα.
Η αγάπη συντρίβεται δύσκολα. Γιατί ο κόκκος της άμμου είναι η δύναμή της.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 12:22