Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 09:24

Έναρξη Κοζανίτικης αποκριάς με τους κωδουνοφόρους του Σοχού

Σε λιγότερο από 48 ώρες στην Κοζάνη και στα περίχωρά της θα αρχίσει ο εορτασμός του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος της χρονιάς.

Θα ξεκινήσει η Κοζανίτικη Αποκριά.
Φέτος η έναρξη της γιορτής θα γίνει με τον πιο εκκωφαντικό και βροντερό τρόπο. Μια από τις πιο γνήσιες μορφές της Αγροτικής Αποκριάς του Βορειοελλαδίτικου χώρου, οι κωδουνοφόροι του Σοχού, θα έρθουν στην πόλη μας για να παρελάσουν μαζί μας και να μας θυμίσουν τα παλιά Ρογκατζάρια, τους κωδουνοφόρους της Κοζάνης, που αποτελούσαν μιαν άλλη μορφή αγροτικού καρναβαλιού και που εμφανίζονταν μεταμφιεσμένοι στο δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.
Οι ομάδες των κωδουνοφόρων του Σοχού, μαζί με δικούς μας καρναβαλιστές θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης χορεύοντας υπό τους ήχους των χάλκινων της Πανδώρας μας και των κουδουνιών.
Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην εναρκτήρια παρέλαση της Κοζανίτικης Αποκριάς μαζί με τα καρναβάλια του Σοχού δεν έχετε παρά να φορέσετε τα ντόπια ή να διαλέξτε μια στολή καρναβαλιστή και να βρεθείτε έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης γωνία Παύλου Μελά και Πλατείας Αυλιώτη στις 17.45 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, 12/2/2015 .

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 09:29