Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 19:06

Εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα τα ναρκωτικά το Σάββατο 25 Απριλίου στην αίθουσα του δημαρχείου Σερβίων

Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης το πρόβλημα της παραγωγής, διακίνησης και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών παρουσιάζεται

ήδη οξυμμένο και συνεχώς επιδεινώνεται.Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι κοινωνικό πολυπαραγοντικό φαινόμενο με παραμέτρους πολιτικές, πολιτισμικές, οικονομικές, ψυχολογικές, ιδεολογικές κ.α.. Η εξάρτηση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μια ακραία μορφή αποξένωσης που προκαλούν στον άνθρωπο οι σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.Η κρίση αυτή, που είναι κρίση συστημική, επιχειρείται να αντιμετωπισθεί σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Επιταχύνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αυξάνεται ραγδαία η ανεργία (60% στους νέους κοντά στο 30% στο γενικό πληθυσμό), αυξάνεται η σχολική διαρροή, διευρύνεται η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, διαλύεται ακόμα και αυτό το αστικό κράτος πρόνοιας, εμπορευματοποιείται το δημόσιο σύστημα υγείας, κλείνουν σχολεία κλπ.
Η αποκλειστικά ιατρική προσέγγιση του προβλήματος της χρήσης ουσιών δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα, διότι, μεταξύ άλλων, εστιάζει μόνο στο σύμπτωμα και όχι στην αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση. Το αίτημα, λοιπόν, για μια εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα είναι αδήριτη ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την πρωτογενή πρόληψη στη χώρα μας μέσα από μία διαδικασία που περιελάμβανε γόνιμες σκέψεις, συζητήσεις, προβληματισμούς, αλλά και χρήσιμες αντιπαραθέσεις.
Από την άλλη αντί για ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης οι κυβερνήσεις οδήγησαν σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, απαξίωσαν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και πριμοδότησαν την υποκατάσταση με προγράμματα χαμηλών προδιαγραφών απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ήδη υπάρχον επιστημονικό προσωπικό και οι εξειδικευμένες δομές έχουν αντικατασταθεί από τα υπόγεια των νοσοκομείων.
Νιώθουμε ως κόμμα, την ανάγκη να πυκνώσει η συζήτηση γύρω από το θέμα με σκοπό την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την οργάνωση της δράσης στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 25 Απρίλη 2015, στις 7:30 μμ, στην Αίθουσα του Δημαρχείου Σερβίων.
Ομιλήτρια θα είναι η Χάρις Λαμπαδά, Γιατρός, στέλεχος του ΚΚΕ.
Παρέμβαση θα κάνει ο Μίλτος Σταμπλιάκας, Ψυχολόγος.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 19:11