Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 11:49

Ο Δημήτρης Δημόπουλος διευθύνει την ορχήστρα του ΑΠΘ στις εκδηλώσεις φοιτητική εβδομαδα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ TOY ΑΠΘ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00,

συναυλία από την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου, στο περιστύλιο (αίθριο) του Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κινηματογραφική μουσική.

Η Ορχήστρα του ΑΠΘ αποτελεί ένα συμφωνικό σχήμα που συγκροτείται από φοιτητές που προέρχονται από όλα τα Τμήματα του πανεπιστημίου. Η συγκρότηση της Ορχήστρας προέκυψε από τη θελκτική θεώρηση ότι, πέρα από τα μαθήματα, τα εργαστήρια, τα σπουδαστήρια, τις κλινικές και τις βιβλιοθήκες μια πιο άμεση και ζωντανή επικοινωνία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τόσο μεταξύ τους, όσο και με την κοινωνία της πόλης μας, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μουσική. Για το λόγο αυτό η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

H Ορχήστρα έχει εμφανιστεί με συναυλίες στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στην αίθουσα του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα Ιωάννινα, στην Κρήτη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, της ΣΥΜΗΣ και στα καταξιωμένα Διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού «young-euro-classics» (Βερολίνο Γερμανίας) και «International Festival of Youth Orchestras Murcia Spain», με πολυάριθμες συναυλίες.

H Ορχήστρα έχει ηχογραφήσει ζωντανά 3 cd. Το πρώτο περιλαμβάνει έργα Σκαλκώτα, Κωνσταντινίδη, Mozart, Haydn, το δεύτερο, το Πνευματικό Εμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος διηύθυνε και την Ορχήστρα και το τρίτο, το Requiem του W. A. Mozart.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 11:53