Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 05:33

Παρουσίαση 2 δοκιμιακών συλλογών "ελευθερία, γιατί;" και "ειρήνη, αγάπη & ελευθερία"

Δύο νέες συλλογές δοκιμίων, εκδόσεων του ΚεΦιΜ (Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών), παρουσιάζονται στην πόλη της Κοζάνης και στον καινούριο χώρο

"Ερμής" του Γιάννη Τσιομπάνου στη Δημοκρατίας 9, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Το «Ελευθερία. Γιατί;» και το «Ειρήνη, Αγάπη & Ελευθερία». Δύο βιβλία επιμέλειας ενός εκ των κορυφαίων διανοούμενων του σύγχρονου φιλελευθερισμού, του Τομ Πάλμερ, και τα οποία μεταφράστηκαν στα ελληνικά από τον Νίκο Ρώμπαπα, υπεύθυνο εκδόσεων του ΚεΦιΜ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ελληνικά είναι μία από τις πρώτες γλώσσες που μεταφράστηκαν τα συγκεκριμένα έργα.

Ίσως, την πιο χρήσιμη στιγμή από ποτέ, τα δοκίμια αυτά κάνουν έκκληση στο νου και τη λογική και προσεγγίζουν την ειρήνη όχι μόνο από την πλευρά του ιδανικού και του επιθυμητού αλλά κι από την πλευρά του πρακτικού στόχου. Γιατί, για να επιτευχθεί η ειρήνη, πρέπει παράλληλα να εναρμονίζεται με την ελευθερία, την αγάπη, την ευημερία και την πρόοδο. Γιατί, αν θέλουμε να διεγείρουμε την καρδιά υπέρ της ειρήνης, θα πρέπει πρώτα να διεγείρουμε το μυαλό.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο ίδιος ο μεταφραστής, ο Νίκος Ρώμπαπας, ο οποίος και φέρει καταγωγή από την Κοζάνη, από μία από τις παλαιότερες οικογένειες της πόλης, καθώς και ο Δημήτρης Σιόλιος, φιλόλογος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης. Ειδική τιμή για την εκδήλωση 10€ και για τα δύο βιβλία ενώ για τους φοιτητές θα είναι δωρεάν.

Μια εκδήλωση για όλους αυτούς που θέλουν να στοχάζονται ελεύθερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 05:38