Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 14:15

Με τον δραματικό μονόλογο του "ΑΙΑΝΤΑ" του Γιάννη Ρίτσου εγκαινιάζει την κεντρική σκηνή το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

απο την συνέντευξη τύπου στην Αιθουσα τέχνης απο την συνέντευξη τύπου στην Αιθουσα τέχνης

 Ο ΑΙΑΝΤΑΣ του Γιάννη Ρίτσου. Η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης- Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης, 9.00μ.μ. 

 Στην Συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην Κοζάνη η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και η πρόεδρος του θεάτρου Μελίνα Ηλικίδου μίλησαν για την παράσταση τους που θα ανοίξει την κεντρική σκηνή του θεάτρου στην Κοζάνη μετά απο τέσσερα χρόνια. Ως γνωστό η κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ δεν λειτουργούσε απο το 2011 και μετά. Η παράσταση ''Αίαντας'' και οσα προγραμματίζουν οι επιτελέις του ΔΗΠΕΘΕ σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το θέατρο στην πόλη με την υπογραφή της Ελένης Δημοπουλου. 

Λιγα λόγια για την παράσταση

ΑΙΑΝΤΑΣ του Γιάννη Ρίτσου

Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

 Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18,

Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου

στην Αίθουσα Τέχνης,  9.00μ.μ.

 Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, σκηνογραφική επιμέλεια:

Δήμητρα Λαρεντζάκη

Μουσική: Μάκης Σεβίλογλου

Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Κινηματογραφικός Αίαντας: Νίκος Τσολερίδης

 Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος

 Ευχαριστούμε τον Ρίτσαρντ Άντονι για τη βοήθειά του στην κατασκευή του σκηνικού χώρου.

Η φωτογραφία της αφίσας και οι φωτογραφίες των δοκιμών της παράστασης είναι του Αλέξανδρου Βρεττάκου.

Ο αριστουργηματικός δραματικός μονόλογος του Ρίτσου ανιχνεύει την πορεία του Αίαντα από το σκοτάδι στο φως και τη δικαίωση. Ο ηρωικός, ο δυνατός, ο αδάμαστος Αίαντας δεν μπορεί να υπάρχει πια. Οι νίκες του αποδεικνύονται φανταστικές, οι χρυσές πολιτείες που κυρίευσε ανύπαρκτες. Αντιμέτωπος με το εσωτερικό του σκοτάδι, το βιώνει, το παλεύει, το κατανοεί, το αποδέχεται και ξεκινά έναν νέο δρόμο προς την αλήθεια.

 «Εμένα μου φτάνει αυτό που βρήκα, χάνοντας τα πάντα», λέει. Αναζητώντας το φως και την ελευθερία, ο τσακισμένος Αίαντας βρίσκει την πίστη να ξαναβλαστήσει, να ξαναγεννηθεί σε έναν κόσμο που δεν θα θυμίζει τον παλιό, τον γεμάτο ψέματα και «χωρίς καθόλου αγάπη». Η παράσταση ακολουθεί αυτή τη διαδρομή του Αίαντα, που υπερασπίζεται όλους εκείνους που διεκδικούν μια προσωπική αλήθεια και ταυτότητα. Όσους βρίσκουν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι, να υψώσουν ανάστημα, με οποιοδήποτε κόστος. Σε μια παράλληλη διαδρομή, η ζωή του ποιητή φωτίζεται απροσδόκητα, καθοριστικά, αμετάκλητα από αυτόν τον συγκλονιστικό μονόλογο-μαχαίρι.

Ενημερώνουμε ότι για τις ανάγκες της παράστασης η σκηνή διαμορφώθηκε με τοποθέτηση καθισμάτων σε αμφιθεατρική διάταξη για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και αριθμημένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η προπώληση έχει ξεκινήσει.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 € κανονικό & 7 € φοιτητικό –ανέργων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης 

Τηλ: 24610 24062 - εσωτ.1 - Τασούλα Σιμάρα (ώρες γραφείου)

*Το βιντεο ειναι της Βασιλικής Σάφη απο τον Πρωϊνο Λόγο

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 14:48