Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:31

Τέσσερις Εικαστικοί με το βλέμμα στις ''συγκρούσεις'' του ανθρώπου στην Gallery 512 στην Πτολεμαϊδα

     Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 7:30 μ.μ. η Gallery512 (Πτολεμαϊδα), 25ης Μαρτίου 56, παρουσιάζει μια  νέα συνεργατική εικαστική πρόταση.                                                                            

 Από το 3ο εργαστήριο της σχολής καλών τεχνών του Α.Π.Θ. με καθηγητή τον Γιώργο Τσακίρη,

η Γιωργιτσέλη Μπορισλάβα, o Κωστής Δαμουλάκης  και h Ελένη Παπαδοπούλου συνεργάζονται με την  Eικαστικό Ιωάννα Καζάκη, η οποία  επιμελείται την έκθεση.

    «Η πραγματικότητα έχασε την αξία της, το νόημά της, την αληθοφάνειά της ακριβώς στο βαθμό που επινοήθηκε μ’ ένα ψέμα ένας ιδεώδης κόσμος. Το ψέμα του ιδεώδους ήταν μέχρι τώρα η κατάρα που κρεμόταν πάνω από την πραγματικότητα. Μέσω αυτού του ψέματος η ίδια η ανθρωπότητα έγινε κίβδηλη και ψεύτικη ως τα πιο θεμελιώδη ένστικτά της – σε σημείο να λατρεύει τις αντίθετες αξίες από κείνες που θα εξασφάλιζαν την υγεία της, το μέλλον της, το ανώτερο δικαίωμα για το μέλλον.» (Νίτσε)

     Κοινή  προβληματική στο έργο των τεσσάρων καλλιτεχνών, είναι  η έννοια του εγκλεισμού και οι συγκρουσιακές καταστάσεις του σύγχρονου ανθρώπου.

     Η θνητότητα, η φθορά, η διαφορετικότητα, η αδυναμία, ο πόνος, το συναίσθημα, ο άνθρωπος και το πέρασμά του στον χρόνο, παρουσιάζονται μέσα απο τα ανθρωπόμορφα  γλυπτά από χαρτοπολτό, πυλό και κερί της Γιωργιτσέλη Μπορισλάβα.

     Τον εγκλεισμό σε σκιώδεις καταστάσεις πραγματεύεται στο έργο της η Ιωάννα Καζάκη. Στα έργα της, (Λαδοπαστέλ σε χαρτί), ένας συνδυασμός ζωγραφικής, εγχάραξης και γραφής, οι κακοφορμισμένοι απο τον σύγχρονο τρόπο ζωής «Δεσμώτες», αναμειγνύονται με τους μύθους τα σύμβολα και τα αρχέτυπα, σε ένα σουρεαλιστικό σενάριο.

     Τον κόσμο του  Undergrownd,  μορφές στα όρια  της φθοράς, με επιρροές απο τα κόμικς της δεκαετίας του ογδόντα, περιγράφει στα έργα του, (λάδια σε μουσαμά και χαρτί), ο Κωστής Δαμουλάκης.

     Ενας πολύχρωμος  μικρόκοσμος-ενδοκόσμος αποτυπώνεται στις γλυπτικές εγκαταστάσεις με οδοντογλυφίδες και βαμβάκι, της Ελένης  Παπαδοπούλου. Η ίδια λέει για το έργο της.. «Πόσες ιδέες βρίσκονται μέσα στο μυαλό, εικόνες, λέξεις ,φόρμες αποδεκατίζονται και απαρνιούνται την ίδια τους την λογική.Το ίδιο το σώμα διαχωρίζεται απο την μορφή του και μένει ως μια ιδέα, μια ιδέα που η μορφή της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα  και μένει έγκλειστη μέσα στον νου»...

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 7:30μ.μ

Διάρκεια: 16/10  -  7/11

'Ωρες λειτουργίας: (Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή) 10:00-14:00, 18:00-21:00-

                                 (Tετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο) 10:00-14:00 

Πληροφορίες:  gallery512, 25ης Μαρτίου 56, Πτολεμαϊδα , τ. 2463080506

                           e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:45