Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 15:52

Ημερίδα για τα αρωματικά Φυτά και την χρησιμοποίηση τους στα τρόφιμα και προϊόντα

Ελληνικά Αρωματικά Φυτά και χρησιμοποίηση τους για την ανάπτυξη βιολειτουργικών τροφίμων και προϊόντων

 Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, Ώρα 11:00

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Αμφιθέατρο “Σπύρος Αρσένης”

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου «Βιο-κατευθυνόμενη απομόνωση κυτταρο-προστατευτικών συστατικών από αρωματικά φυτά με στόχο τη χρήση τους στην ανάπτυξη καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων οινοποιίας με υψηλή προστιθέμενη αξία- DENOP - 11ΣΥΝ_2_63» που χρηματοδοτείται από το  Ε. Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου, ΠΕΠ Αττικής, Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011.

Το παρόν έργο εστίασε στη φυτοχημική ανάλυση συγκεκριμένων αρωματικών φυτών με στόχο: α) την ταυτοποίηση και την απομόνωση των βιοδραστικών συστατικών τους, β) την κατανόηση του μηχανισμού της προστατευτικής τους δράσης σε κυτταρικό επίπεδο, και γ) την εξέταση της δυνατότητας για τη χρησιμοποίησης αυτών των βιοδραστικών συστατικών με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων οινοποιίας με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ο στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση και η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ιδανική ευκαιρία συζήτησης για τη συνέχιση και επέκταση της κεντρικής ιδέας του έργου καθώς και της δημιουργίας  συνεργασιών μεταξύ εταιριών, καλλιεργητών και εκπαιδευτικών/ερευνητικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων (cluster). 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 15:58