Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 10:53

O διευθυντής φωτογραφίας των ταινιών του Θ. Αγγελόπουλου , Γ. Αρβανίτης θα βρεθεί στην Φλώρινα σε εκδήλωση του Τ.Ε.Ε.Τ.

 
                                                                                  Προσκεκλημένος του  Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας, ο  Φωτογράφος  Γιώργος Αρβανίτης το Σάββατο, 27 - 11 - 2015, ώρα 18:30, στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας θα μιλήσει  με θέμα :
«Τοπίο, φως και μνήμες της Φλώρινας από την συνεργασία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο»
 
 
 
Καταξιωμένος στο χώρο του ο Γιώργος Αρβανίτης, μόνιμος κάτοικος Γαλλίας από το 1989, κατάφερε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να αλλάξει πολλά πράγματα στην κινηματογραφική φωτογραφία. Συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, από την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη, εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του κινηματογράφου στα στούντιο της Φίνος Φιλμ. Γεννήθηκε στο Δίλοφο Φθιώτιδος, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια κοντά σε συγγενείς του στη Νέα Πεντέλη, με γονείς θύματα του εμφυλίου, και τελείωσε τεχνικό λύκειο με ειδίκευση ηλεκτρολόγος.

Από το 1958 άρχισε να εργάζεται σαν οπερατέρ και το 1966 ο Φίνος του εμπιστεύτηκε τη διεύθυνση φωτογραφίας σε ταινία του, κρατώντας τον αποκλειστικά κοντά του ως το 1972. Από τότε, σίγουρος πια για τις επαγγελματικές ικανότητες του, ο Αρβανίτης αναζήτησε νέους ορίζοντες, και συνέχισε σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Έγινε περιζήτητος και συνεργάστηκε με τους καλύτερους σκηνοθέτες ταινιών ποιότητας - Αγγελόπουλο, Βούλγαρη, Κακογιάννη, Ντασέν, Τσιώλη, και άλλους - καταφέρνοντας σύντομα να κερδίσει πολλά βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σαν διευθυντής φωτογραφίας.
Αν και στην Ελλάδα εργάστηκε σε 60 και πλέον ταινίες, το 1989 αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Γαλλία. Από τότε εργάζεται εκεί σαν διευθυντής φωτογραφίας, συμμετέχοντας σε 44 ταινίες, που από μερικές κατέκτησε 6 διεθνή βραβεία. Οι θέσεις που έχει κερδίσει στη Γαλλία σαν διευθυντής φωτογραφίας, όπως στη Γαλλική Ένωση Διευθυντών φωτογραφίας, στην Ακαδημία Κινηματογράφου, στη Γαλλική Ακαδημία Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου και στην Ανώτερη Εθνική Σχολή Επαγγελμάτων Εικόνας και Ήχου, αποτελούν συμπληρωματικά δείγματα της διεθνούς καταξίωσής του.

 
 
Ευγενική υποστήριξη:
 Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας
Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας

 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 10:57