Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 09:42

ΚΟΖΑΝΗ: Ρεσιτάλ πιάνου με τον διακεκριμένο σολίστα Λάμπη Βασιλειάδη

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διακεκριμένο σολίστα Λάμπη Βασιλειάδη σε μια βραδιά με τίτλο " Το δαιμονικό στοιχείο στον έρωτα. Η περίπτωση της Κλάρας" .

Θα παρουσιάσει έργα των Robert Schumann, Johannes Brahms και Franz Liszt. στο Ωδείο ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ την παρασκευή 18 δεκεμβρίου στις 20.00 στο Ωδειο Δημοπουλου.

Ο Λάμπης Βασιλειάδης είναι μαθητής και συνεχιστής της πιανιστικής σχολής του Viktor Merzhanov και της Yaltah Menuhin.
Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα -ως μοναδική ελληνική συμμετοχή- σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς ( Ιταλία, Γερμανία, Σκωτία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) αποσπώντας 11 διακρίσεις που του έδωσαν την δυνατότητα για πετυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Το έντονο προσωπικό στυλ και η δεξιοτεχνία του συχνά εκθειάζονται από διεθνείς κριτικές που σχολιάζουν τις 18 ηχογραφήσεις του CD με έργα της σύγχρονης και ρομαντικής εποχής. Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν έργα των Sapp, Scriabin, Poulenc, Szymanowski, Bartoκ, Chopin, Liszt, Tchaikovsky, Brahms, Schumann.

Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες(London Philarmonic, Φιλαρμονική της Πράγας, Fairbanks Symphony, Kammerorchester Tuebingen, Kammerphilarmonie Prague, Bangok Symphony), έχει παίξει στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, με περισσότερες απο 300 ατομικές συναυλίες στο ενεργητικό του.
.
Από το Οκτώβριο του 2002 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα, με ιδιαίτερο του μέλημα της συνέχεια της ρωσικής πιανιστικής παράδοσης και του γερμανικού ρομαντισμού σε συνεργασία με την πιανίστα Hideyo Harada.

Είσοδος ελευθερη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 09:48