Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 09:42

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών αφιερωμένο στη Θεσσαλία και στους βλάχους των Γρεβενών διοργανώνει ο σύλλογος 'Κόζιανη'

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη» με σεβασμό στην παράδοση και στο πολιτισμό της πατρίδας μας,

ξεκινάει ένα κύκλο σεμιναρίων παραδοσιακών χορών που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν και να ενδυναμώσουν τις γνώσεις των μελών του αλλά και όλων των φίλων του παραδοσιακού χορού.
Στα σεμινάρια αυτά θα διδάξουν κάποιοι από τους πιο έμπειρους χοροδιδασκάλους- ερευνητές του παραδοσιακού χορού που διαθέτει η χώρα μας.
Το πρώτο μας ταξίδι θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα χορού του συλλόγου «Η Κόζιανη» και θα είναι αφιερωμένο στη Θεσσαλία και στους Βλάχους των Γρεβενών. Εισηγητής θα είναι ο καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος-λαογράφος κος Χατζής Δημήτριος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Η περιοχή της Θεσσαλίας αποτελεί ένα μωσαϊκό πολιτισμού αποτελούμενο από πολλούς διαφορετικούς πληθυσμούς ( ντόπιους-Καραγκούνηδες-Βλάχους- Σαρακατσάνους - πρόσφυγες από την Αν. Ρωμυλία, Μ. Ασία και το Μιστί της Καππαδοκίας –Πόντιους κ.ά.).
Το χορευτικό μας ταξίδι θα αρχίσει από το Πήλιο, θα συνεχιστεί στον κάμπο και τα ορεινά της Θεσσαλίας(πεδινή και ορεινή Καρδίτσα ),θα συνεχίσουμε με την περιοχή του Ασπροποτάμου Τρικάλων και ανηφορίζοντας προς τα Αντιχάσια (Βερδικούσια) θα φθάσουμε στον ορεινό όγκο της Πίνδου (Γρεβενά) όπου και θα γνωρίσουμε χορούς των Βλάχων με τα ποικίλα και διαφορετικά ηχοχρώματα, και θα τελειώσουμε το χορευτικό οδοιπορικό μας με χορούς από το Μιστί της Καππαδοκίας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ο κος Χατζής Δημήτριος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς-Ερευνητής Λαογραφίας. Υπεύθυνος Πολιτισμού στον Δήμο Νίκαιας Λάριασας με εμπειρία είκοσι (20) ετών και στον Δήμο Λαρισαίων με θητεία είκοσι τριών (23) ετών.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς Πολιτιστικούς και Μορφωτικούς Συλλόγους τόσο στον νομό της Λάρισας, αλλά και σε γειτονικούς νομούς, με πάνω από είκοσι οχτώ χιλιάδες ώρες διδασκαλίας.
Είναι μέλος της Δ.Ο.Λ.Τ. από το 1984 και υπήρξε χορευτής στο χοροθέατρο της Δώρας Στράτου.
Στο προσωπικό του αρχείο υπάρχουν καταγραφές από τους Βλάχους της Πίνδου(Σαμαρίνα-Σμίξη-Περιβόλι –Αβδέλλα ), των Βλάχων του Ασπροποτάμου(περιοχή Τρικάλων), της Βερδικούσιας Ελασσόνας (ντόπιος πληθυσμός περιοχής Αντιχασίων), και άλλων Θεσσαλικών περιοχών.

Το σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος μέλος και μη του συλλόγου «Κόζιανη» με γενική είσοδος 2 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε το τηλ. 6948286427 (Τζουμερκιώτης Γρηγόριος)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 09:45