Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 16:04

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Μπούλιτ» στο κινηματοθέατρο΄Ολύμπιον΄

Με τη φημισμένη εντυπωσιακή αστυνομική ταινία του Πίτερ Γέιτς «Μπούλιτ» συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις φετινές χειμερινές κινηματογραφικές προβολές του,

αυτή τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 22:00, στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον». Στην ταινία, που στάθηκε ο πρoάγγελος των ταινιών τύπου Dirty Harry, πρωταγωνιστούν οι Στιβ Μακ Κουίν, Ζακλίν Μπισέ, Ρόμπερτ Βον, Ρόμπερτ Ντιβάλ και Ντον Γκόρτον.

Ο αστυνόμος Φρανκ Μπούλιτ αναλαμβάνει την προστασία ενός μάρτυρα σε δίκη κατά της Μαφίας, αλλά εκτελεστές εισβάλλουν στην κρυψώνα τους. Ο Μπούλιτ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει τους ενόχους κι έρχεται σε σύγκρουση μ' έναν κυνικό πολιτικό.

Από τις πιο πετυχημένες αστυνομικές περιπέτειες της δεκαετίας του 60, βασισμένη στη νουβέλα του Ρόμπερτ Φις "Mute Witness", που για αρκετά χρόνια είχαν υπόψιν τους οι παραγωγοί να τη μεταφέρουν στο σινεμά με πρωταγωνιστή τον Σπένσερ Τρέισι. Μετά το θάνατο του Τρέισι ωστόσο ο Στιβ Μακ Κουίν την επιλέγει για να κάνει την πρώτη του ταινία ως παραγωγός με την επωνυμία Polar. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Πίτερ Γέιτς, στην πρώτη του αμερικανική ταινία. Ο Μακ Κουίν προτείνει στην Κάθριν Ρος τον πρώτο γυναικείο ρόλο, εκείνη όμως τον αρνείται και αναλαμβάνει η πανέμορφη Ζακλίν Μπισέ. Η ταινία γυρίστηκε με έναν προϋπολογισμό 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων και με περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα και στάθηκε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Απέφερε πάνω από 42 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μόνο στην Αμερική (5η πιο πετυχημένη ταινία της χρονιάς του 1968), ενώ η κριτική της εποχής επαίνεσε τη στυλάτη σκηνοθεσία της και τη φυσικότητα των ερμηνειών. Αυτό που πρωτοθυμάται κανείς είναι η δεκάλεπτη σκηνή καταδίωξης αυτοκινήτων, την οποία γύρισε ο ίδιος ο Μακ Κουίν, χωρίς κασκαντέρ, αλλά και το αξεπέραστο μουσικό jazz μοτίβο που έγραψε ο Λάλο Σκίφιν. Η ταινία κέρδισε το όσκαρ για το μοντάζ το 1969, ενώ ήταν υποψήφια για το όσκαρ ηχοληψίας.

Αυτή τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 10 το βράδυ στην επάνω αίθουσα
του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 16:08