Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 10:12

''The Hero'' Μια σόλο χορευτική performance για τον ήρωα και τον ηρωισμό στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης

© Δέσποινα Σπύρου © Δέσποινα Σπύρου

Σοφία Μαυραγάνη TheHero Μια σόλο χορευτική performance για τον ήρωα και τον ηρωισμό

KOΖΑΝΗ 6 Απριλίου ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Παράσταση + Σεμινάριο

Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στην Αθήνα (Νοέμβριος ’15 – Ιανουάριος ’16), το έργο της Σοφίας Μαυραγάνη, «TheHero», ξεκινάει την περιπέτειά του στις σκηνές της ελληνικής περιφέρειας. Στη Κοζάνη, η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Τετάρτη 6 Απριλίου στο ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού με εισηγητές τη χορογράφο της παράστασης, Σοφία Μαυραγάνη και το χορευτή Νώντα Δαμόπουλο.

Για την παράσταση:

Το «TheHero» είναι μια σόλο παράσταση χορού με τον ταλαντούχο Νώντα Δαμόπουλο. Ο ήρωας της παράστασης, μας καλεί σε ένα σκηνικό ταξίδι και μας διηγείται την δική του αγωνία, με σκωπτική και παιγνιώδη διάθεση.

Είναι οι ήρωες αποτέλεσμα ευφάντασης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας από την οποία κατασκευάστηκαν; Η χορογράφος μελετά περιπτώσεις από το μυθολογικό ήρωα έως τον σούπερ-ήρωα φλερτάροντας με την προκλητική γοητεία της ίδιας της έννοιας του ηρωισμού. Στο «TheHero» συνθέτει ένα υβριδικό και πολυμορφικό ήρωα ο οποίος έρχεται να μας εξηγήσει το ανεξήγητο 

Η Σοφία Μαυραγάνη δημιουργεί παραστάσεις με όρους παιχνιδιού, δίνοντας έμφαση στο χιούμορ. Αυτό που ερευνά με τα έργα της είναι η ίδια η ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. Πειραματίζεται με τα συστατικά και τα όρια του, αλλοιώνοντας τις συνθήκες που το ορίζουν και εισάγοντας στοιχεία απρόβλεπτα και μεταβλητά.

 

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Π. (Αντώνης Παλάσκας), ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των STEREO NOVA, οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Κλωτσοτήρα και το κοστούμι του Παύλου Θανόπουλου.

 

 

Συντελεστές:

Ιδέα - Δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη

Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας

Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη

Κοστούμια - Σκηνικός Χώρος: Παύλος Θανόπουλος

Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας

 

Ερμηνεία – Συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος

 

Βοηθός χορογράφου: Δρόσος Σκώτης

Προετοιμασία ερμηνευτή: Melina Seldes

Επιστημονικός συνεργάτης: Αγνή Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου

Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης

Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Παραγωγή: FINGERSIX

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

 

ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αγίας Παρασκευής 14

 

Ημερομηνία & Ώρα: 6 Απριλίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€ / Μειωμένο 7€ 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6948 00 5097

Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GUAH8_fYO8Y

 

 

ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

 

«Αποκαθηλώνοντας στερεότυπα. Η Σοφία Μαυραγάνη καταθέτει την έμπνευση - δημιουργία της με δομή ακριβείας στα σημεία της και με μεγάλο προσόν το χιούμορ. Αναδεικνύοντας τη διττή όψη του παιγνίου», Δημήτρης Τσατσούλης - Imerodromos.gr

 

«Το Hero είναι μια παράσταση που αξίζει να δει κανείς τόσο για το ουμανιστικό μήνυμα της χορογράφου όσο και για την κινησιολογική και μινιμαλιστική της πρωτοτυπία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον όπως εκφράζεται μέσα από τον πειραματικό πρωταγωνιστή της», Ναταλία Κουτσούγερα Dancetheater.gr

 

«Aξιομνημόνευτος ο Νώντας Δαμόπουλος», Μαρίλια Καίραρ - Kulturosupa.gr 

 

 

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το σεμινάριο:

 

Το 2ωρο σεμινάριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού με τη Σοφία Μαυραγάνη και το Νώντα Δαμόπουλο, θα πραγματοποιηθεί ως παράλληλη δράση τη Τετάρτη 6 Απριλίου στο ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ.

 

Στο σεμινάριο χρησιμοποιούνται οι ιδιότητες του παιχνιδιού για να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες την τεχνική του αυτοσχεδιασμού και να αναπτύξουν τις κινησιολογικές τους ικανότητες.

 

Με αφορμή το υλικό της παράστασης -ήρωες, υπερδυνάμεις, άθλοι-  οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εξασκήσουν τη δυνατότητα του σώματος να κινείται δυναμικά και εφευρετικά, να εξερευνά τα όρια των δυνατοτήτων του και να αντιδρά στιγμιαία και αντανακλαστικά.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πειραματιστούν πάνω στην αποφασιστικότητα, στόχευση και ακρίβεια του «ηρωικού» σώματος, συνδιάζοντάς το με τη δημιουργικότητα της χορευτικής κίνησης. Μέσω του παιχνιδιού θα αναζητήσουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ αυστηρών κανόνων και εκφραστικής ελευθερίας.

 

Το σεμινάριο είναι εμπειρικό και παιγνιώδες. Εμπλουτίζει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και γυμνάζει το σώμα με τρόπο τέτοιο ώστε να απελευθερώνει τις εν δυνάμει δυνατότητές του και να γίνεται δυνατό, ικανό και ευφάνταστο.

 

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, ερμηνευτές και  ανθρώπους που ενδιαφέρονται να πειραματιστούν με το σώμα τους.

 

 

Πληροφορίες Σεμιναρίου:

ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ημερομηνίες & Ώρες: Τετάρτη 6 Απριλίου – 17.00-19.00

Κόστος συμμετοχής: 15€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6937 22 5153

]

 

 

 

 

 

 

 

Για τη Σοφία Μαυραγάνη:

Είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία/dance making  στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία (2001-2005) και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα, καθώς και σε φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων, MIRfestival, ΚΘΒΕ, PARK YOUR ID festival/Mάαστριχτ, DANCE DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL/Χανιά, Θέατρο Απόλλων/Σύρος, Τeatro BELISARIO/Μπουένος Άιρες, Teatro LAGRADE/Mαδρίτη κ.ά.).  Μαζί με την ομάδα amorphy, πραγματοποίησε τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, playforPLACE, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί σε 13 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ωκεανία). Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.

 

Για το Νώντα Δαμόπουλο:

Αθήνα, 1986. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου (2010-2012) και Τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως αθλητής έχει ασχοληθεί αγωνιστικά με την Ελληνορωμαϊκή Πάλη και με τον Κλασικό Αθλητισμό. Ως χορευτής-ερμηνευτής εργάζεται εντατικά από το 2008 με χορογράφους όπως: Πατρίτσια Απέργη (Dopa, ERA poVERA, Planites), Τζένη Αργυρίου (Memoria Obscura), Ίρις Κάραγιαν (Tracing), Χάρης Κούσιος (manII, Manouvres), Σοφία Μαυραγάνη (The Hero), Λιατζιβίρη Χρυσηίς, Αβρά Νατάσα. Έργα στα οποία συμμετέχει έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Full Moon Dance/Eλσίνκι, AIRWAVES, Dance Meeting International Festival/Τίρανα, City To City Cabaret/ Zάγκρεμπ, Φεστιβάλ Δημητρίων/ Θεσσαλονίκη, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ARC of Dance/Αθήνα, Festival De Dance/Αβινιόν, κ.ά.)000

Ο ίδιος ερευνά την σχέση αθλητισμού και παραστατικών τεχνών. Δείγμα της έρευνάς του με τίτλο "demarage" με αθλητές-ερμηνευτές παρουσιάστηκε στο SCALE #01 festival.

 

 

Δείτε περισσότερα εδώ:

      FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1708559936094565/

WEB PAGE: http://www.sofiamavragani.com/#!the-hero/c1qfo

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 10:18