Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 15:28

Θεατρική παράσταση ''Σινεμά το Ελληνικον'' απο την κοινωφελή του δήμου Εορδαίας

H θεατρική ομάδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας ΔΗ.Θ.Ε.Ν  και  οι ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ, παρουσιάζουν την παράσταση

«ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ»

 

 Πρόκειται για ένα παζλ με αποσπάσματα από 9 αγαπημένες ελληνικές ταινίες, στις οποίες κατέληξε η ομάδα μετά από πολλή δουλειά πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου τα όσα συμβαίνουν γύρω μας προκαλούν κατήφεια και θλίψη. Η τέχνη αποτελούσε πάντα μια διέξοδο για τον άνθρωπο. Πολύ περισσότερο το θέατρο μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται και η κάθαρση, αποτελεί ένα μέσο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην γαλήνη την ψυχής.

Οι συναντήσεις και οι αναζητήσεις μας, μας οδήγησαν στον ελληνικό κινηματογράφο γιατί πιστεύουμε πως είναι ένα ζωντανό κύτταρο του πολιτισμού μας και πως ακόμα και σήμερα 50 και πλέον χρόνια μετά, οι ελληνικές ταινίες και δη οι κωμωδίες αποτελούν τρόπο διασκέδασης και  σύνδεσης της ελληνικής οικογένειας.

 

Στην συγκεκριμένη παράσταση, εκτός από την επιλογή του θέματος, η σπουδαιότητα συνίσταται και στην σύμπραξη δύο ετερόκλητων θεατρικών σχημάτων. Οι ΔΗ.Θ.Ε.Ν., νέοι, ωραίοι και «ολίγον τι» άπειροι, συναντούν τους ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ, έμπειρους, γοητευτικούς και καθόλου «δήθεν» σε ότι έχει να κάνει με την πορεία τους στο σανίδι. Βρίσκουν κοινό στόχο και η συνεργασία είναι πια γεγονός. Κι αδράξαμε την ευκαιρία να γίνουμε «εμείς». Γιατί όπως είπε και ο σπουδαίος Κάρολος Κουν: «Μόνος ο καθένας είναι ανήμπορος. …Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το θέατρο ως μορφή τέχνης, δίνει την δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια…» Την δική μας αλήθεια. Σας περιμένουμε να την ζήσουμε μαζί.

 

Πληροφορίες

Παραστάσεις:  Σάββατο 28 Μαΐου και Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ωρα:  21.00

Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

Σκηνοθεσία: Μάρθα Μαυρίδου – Γιάννης Κεσκιλίδης

Χορογραφίες: Μάρθα-Δήμητρα Τασιούδη

Παίζουν: ΔΗ.Θ.Ε.Ν. – ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ

 

 

 

Είσοδος Ελεύθερη. (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 15:34