Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 19:28

Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη διαχείριση του άγχους διοργανώνει ο σύλλογος κοινωνικών λειτουγών Ελλάδος

Κατόπιν του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού για την παρακολούθηση ημερίδας, που πραγματοποίησε το Π.Τ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας,

συνδιοργανώνουμε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης, βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Διαχείριση του Άγχους», την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, από τις 5μμ έως τις 8μμ, στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης (oδός Μουσών και Ευτέρπης).
Υπάρχουν στιγμές που το άγχος μας καταβάλει, άλλες πάλι, καταφέρνουμε να το διαχειριστούμε αρκετά καλά. Εύλογα μπαίνει το ερώτημα: τι κάνει την διαφορά; Στόχος του εργαστηρίου είναι να διαμορφώσει το κοινό πλαίσιο όπου ο καθένας που συμμετέχει να αναζητήσει την δική του απάντηση στο ερώτημα.
Το βιωματικό εργαστήριο έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν σε βάθος τις έννοιες του stress και του άγχους μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στον εαυτό τους. Θα εκπαιδευτούν στην αναγνώριση των παραγόντων που επηρεάζουν το stress και το άγχος, στην αναγνώριση των πηγών που προκαλούν άγχος, στην αναγνώριση και κατανόηση των συμπτωμάτων που προκαλεί το άγχος στο σώμα, τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα, στην υιοθέτηση αποτελεσματικών τεχνικών για τη μείωση των δυσκολιών που προκαλεί το άγχος και τη δημιουργική αντιμετώπισή του.
Θα γίνει επίσης μια προσπάθεια οπτικοποίησης των επιπτώσεων του άγχους στο σώμα και απόκτησης συνειδητότητας του τρόπου σωματοποίησης των μη εκφραζόμενων- από άλλο μέσο- συναισθημάτων και σκέψεων.
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα γίνουν σε κλειστές ομάδες, να δηλώσουν σύντομα τη συμμετοχή τους, είτε αποστέλλοντας e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,είτε τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 6948463765 (Βαβλιάρα Αναστασία), 6945598348 (Γούλια Ευγενία).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 19:31