Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 16:10

«ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Tην Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.  «Τα σαράντα κλειδιά» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζονται στη Λευκόβρυση Κοζάνης, στην πλατεία, σε συνεργασία με τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Λευκόβρυσης Διγενής Ακρίτας.

 

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για 2η χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα «Απ' άκρη σ' άκρη» με την παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά» σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, ταξιδεύοντας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε πόλεις κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τους δήμους.

 

«Τα Σαράντα κλειδιά», μια παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, βασίζονται σε ένα υπέροχο λαϊκό σκυριανό παραμύθι που κατέγραψε η Νίκη Λ. Πέρδικα και συμπεριέλαβε αργότερα στην ανθολογία του «Παραμύθια του λαού μας» ο Γιώργος Ιωάννου. Η ζωή και οι δυσκολίες της, η αγάπη, η αγωνιστικότητα, η ζήλεια και το μίσος, η καλοσύνη και η κακία είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα αυτού του ξεχωριστού παραμυθιού. Οι ηθοποιοί μετατρέπουν τη σκηνή σε δάσος, θάλασσα, κάστρο για να ταξιδέψουν τους θεατές σε άλλες πολιτείες...

 

«Τα Σαράντα κλειδιά» μετρούν ήδη 41 παραστάσεις για σχολεία και 10.500 μαθητές από την Κοζάνη και την Περιφέρεια. Μετά από αυτήν τη σημαντική διαδρομή η παράσταση παρουσιάζεται πια σε πλατείες και σχολεία σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Πρέσπα, Φιλώτας, Αετός του Νομού Φλώρινας, Μεσοποταμία, Νεστόριο και Επταχώρι του Νομού Καστοριάς, Γρεβενά, Λευκόβρυση Κοζάνης κ.ά) και κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας στο πλαίσιο της συνεργασίας του δικτύου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Κείμενα – Απόδοση : Ελένη Δημοπούλου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού

Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμός: Ρίτσαρντ Άντονυ

Βοηθός σκηνογράφου: Παρασκευή Ορφανίδου

Ζωγραφική εκτέλεση: Θάνος Στόκας

Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Θέμης Θεοχάρογλου, Δημήτρης Φουρλής

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 16:13