Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 16:56

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της γιορτής (βιολογικού) Φασολιού στο Σισάνι

Πλούσιες και γεμάτες φύση και ψυχαγωγία και οι φετινές καλοκαιριάτικες εκδηλώσεις στο Σισάνι «Σισανιώτικα 2016», με τη «Γιορτή Φασολιού Σισανίου» να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών

αλλά και των διοργανωτών, οι οποίοι φέτος καινοτομούν προσφέροντας την νόστιμη γνωστή Σισανιώτικη Φασολάδα, από τις βιολογικές καλλιέργειες των νέων παραγωγών του χωριού .
Λαϊκή βραδιά (30 Ιουλίου)
Τα «Σισανιώτικα 2016» ξεκινούν στις 30 Ιουλίου με Λαϊκή βραδιά, τραγούδι, χορό, ξεφάντωμα, σουβλάκι και ρετσίνα στο προαύλιο του σχολείου.
Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 (1 Αυγούστου)
Την σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνουν οι νέοι της περιοχής την 1η Αυγούστου, με την εκκίνηση του Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, το οποίο διοργανώνεται στην αυλή του ανακαινισμένου πέτρινου σχολείου του χωριού και ολοκληρώνεται στις 12 Αυγούστου με τον μεγάλο τελικό.
Πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού (8,18,20 Αυγούστου)
Στις 8 Αυγούστου μικροί και μεγάλοι, επισκέπτες και ντόπιοι, από τα χαράματα, ξεκινούν τη μεγάλη πεζοπορία μέσα από μαγευτικά μονοπάτια πνιγμένα στην πλούσια σκιά της βελανιδιάς με προορισμό το «Μεγάλο Λιβάδι». Μια μαγική εικόνα της φύσης πλημυρισμένη στο πράσινο με το νερό να τρέχει γάργαρο ξεδιψώντας τους κουρασμένους περιπατητές αλλά και τα κοπάδια απ' τα οποία οι τσομπάνηδες άρμεξαν νωρίς το πρωί το γάλα τους για να προσφέρουν το ανεπανάληπτο ρυζόγαλο μαζί με χωριάτικη πίτα στους πεινασμένους επισκέπτες τους. Θα ακολουθήσουν άλλες δυο πεζοπορίες η μία στις 18 Ιουλίου με κατεύθυνση την τοποθεσία «Κερασιά» και η άλλη στις 20 Ιουλίου με κατεύθυνση τον «Καρακώστα».

Γιορτή Φασολιού (13 Αυγ.)
Η μεγάλη «Γιορτή του Φασολιού» θα γίνει το Σάββατο 13 Αυγούστου στη γνωστή τοποθεσία «μεριάς». Ένα χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος χαμένος στη μαγεία του πράσινου έτοιμος να φιλοξενήσει τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται και φέτος να ζήσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά μέσα στη φύση υπό τον ήχο των παραδοσιακών χάλκινων. Χορός, τραγούδι γλέντι, σε συνδυασμό με φαγοπότι και την μοναδική Σισανιώτικη φασολάδα, που προσφέρεται χωρίς φειδώ από τις γυναίκες μαγειρεμένη στα καζάνια με την παραδοσιακή συνταγή των γεροντισσών του χωριού με «πρώτη ύλη» τα σισανιώτικα απαράμιλλα σε νοστιμιά φασόλια που για φέτος θα προσφέρουν οι νέοι βιολογικο-καλλιεργητές του χωριού.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Σισανιώτικα 2016» διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σισανίου και την Ομάδα Καλλιεργητών Φασολιού, με την στήριξη της Τ. Κ. Σισανίου, του Δήμου Βοίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 17:01