Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 09:58

Ανοιχτή συζήτηση για τα συνεργατικά εγχειρήματα

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σας προσκαλεί στην ανοιχτή συζήτηση για τα συνεργατικά εγχειρήματα, με εισηγητή τον Κώστα Νικολάου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6 (στο πλακόστρωτο δρομάκι λίγο πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης).

Ο Κώστας Νικολάου μεταφέρει στην πόλη της Κοζάνης τις εμπειρίες του από τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης «βίος coop», το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και την Κίνηση 136 - το νερό στα χέρια των πολιτών.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Ευθύμης Καραστάθης.

Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Διατροφική Κυριαρχία, του εργαστηρίου με θέμα: «Περιαστικές Καλλιέργειες» που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

http://arsiskozanis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_9.html

https://www.facebook.com/events/442580756074011/

Η συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση είναι ελεύθερη!!!

Λίγα λόγια…

Το συνεταιριστικό παντοπωλείο «βίος coop» λειτουργεί με βάση τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και της άμεσης δημοκρατίας. Η προμήθεια τοπικών και εγχώριων, κατά προτίμηση, προϊόντων και υπηρεσιών εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής, προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό της αντίστοιχης παραγωγής. Παράλληλα, επιδιώκει την κάλυψη των αναγκών των μελών του αλλά και όλων των πολιτών ως προς αγαθά και υπηρεσίες, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, σε τιμές όσο γίνεται πιο χαμηλές αλλά και όσο γίνεται πιο δίκαιες για τους παραγωγούς.

 

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη συνεργατική συλλογικότητα, που απευθύνεται στους πολίτες, που συμμετέχουν στις πάσης φύσεως δράσεις της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο πολίτη. Στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της επιμόρφωσης και της πληροφόρησης των συμμετεχόντων στις ιδέες, στις αξίες και στις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της άμεσης δημοκρατίας και του συνεργατισμού. Βασίζεται στη διπλή φύση των συνεταιρισμών: Κοινωνική – Οικονομική και συνακόλουθα στη διπλή φύση της συνεταιριστικής εκπαίδευσης: Ιδεολογική – Οικονομικοτεχνική.

 

Η Κίνηση 136 είναι μία πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης και αντιπροτείνει την μη-κερδοσκοπική κοινωνική διαχείρισή της μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 10:01