Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 07:42

Σεμινάριο και ρεσιτάλ πιάνου με τον Παναγιώτη Τροχόπουλο στην Κοζάνη

 Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει σεμινάριο πιάνου με τον διεθνούς φήμης μουσικό Παναγιώτη Τροχόπουλο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3  Μαρτίου 2017

και ώρες 18:00-21:00 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρες 08:00-12.30, στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης (Δρίζειο).

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ενεργά μαθητές της Κατωτέρας, Μέσης και Ανωτέρας τάξης, καθώς και απόφοιτοι (πτυχίο ή δίπλωμα).

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 30€ για τα ενεργά μέλη και 20€ για τους ακροατές, το ποσό καταβάλλεται με την αίτηση συμμετοχής.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, Δαβάκη 1 Κοζάνη, και ώρες 15:00-21:00. Πληροφορίες στο τηλ. 24610 34932 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:  1 Μαρτίου 2017

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 8μ.μ. ο Παναγιώτης Τροχόπουλος θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Αίθουσα Τέχνης με έργα L.V. Beethoven, F. Liszt και S. Rachmaninoff. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Έλληνας πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο στα πλαίσια ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και σπουδαίων θεσμών με τα πιο απαιτητικά έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο, τα οποία παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερα ζηλευτό τεχνικό έλεγχο.

Στις συμπράξεις του με ορχήστρα συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninoff και το 2ο Κοντσέρτο του Brahms, ενώ η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο "English Music Festival".

Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα περιοδικά κλασικής μουσικής -όπως το Grammophone- , τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninoff αλλά και την "Petrushka" του Stravinsky.

Τον Δεκέμβριο του 2011 επιλέχτηκε να πάρει μέρος σε μια συναυλία προς τιμήν του μεγάλου βιρτουόζου Marc-Andre Hamelin – παρουσία του ιδίου, στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας, ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της «Ρωσικής πιανιστικής σχολής». Τον Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποίησε την ρωσική πρεμιέρα του «Κοντσέρτου για σόλο πιάνο" του Alkan.