Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 11:49

17o ΔΜΣΚ: Διάλεξη της καθηγήτριας πιάνου Άννυς Τζούμα για την Μνήμη & την Τεχνική

Η μνημονική λειτουργία αποτελείται από πολλά διαφορετικά συστήματα που το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Στον τομέα της μουσικής θα μας απασχολήσει

η κινητική μνήμη και πώς η εκμάθηση μιας κινητικής αλληλουχίας μπορεί να οδηγηθεί στην αρτιότητα, δημιουργώντας τις υποδομές για την επίτευξη του υψηλού επιπέδου δεξιοτεχνίας.

Η Άννυ Τζούμα είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου σπούδασε piano performance με την διεθνούς φήμης Βίνια Τσόπελα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθητεύσει δίπλα σε πιανίστες μεταξύ των οποίων Murray McLachlan, Uwe Matschke, Γεώργιος Χατζηνίκος, Δημήτριος Δημόπουλος, και έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα ενδιαφέροντά της εκτείνονται και στο χώρο των νευροεπιστημών και το 2015 έγινε δεκτή για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης. Κατά τη φοίτησή της, άρθρα της δημοσιεύτηκαν σε γνωστά περιοδικά του εξωτερικού, ενώ η διπλωματική της εργασία αφορά την πιανιστική τεχνική και τη μνημονική λειτουργία της παρεγκεφαλίδας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 11:56