Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 13:06

Τραγούδια από την Ιβηρική Χερσόνησο με την Σοπράνο Γιωτα Κοντού και την Αθανασία Κοντού στο πιάνο στο Οινοποιείο Καμκούτη

Tο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης προσκαλεί τους φίλους της μουσικής στο Οινοποιείο Καμκούτη, στην περιοχή "Κουρίτες" του Δήμου Βελβεντού, Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ.

Στο πετρόκτιστο οινοποιείο, το οποίο περιβάλλεται από αμπελώνα 60 στρεμμάτων , οι επισκέπτες-ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μουσικά την Ιβηρική Χερσόνησο με τα «Τραγούδια της Ιβηρικής». 
Ερμηνεύουν η Γιώτα Κόντου, σοπράνο και η Αθανασία Κόντου, πιάνο. Στο πρόγραμμα:

Μ. de Falla: 7 Παραδοσιακά Ισπανικά Τραγούδια
El paño moruno
Seguidilla muricana
Asturiana
Jota
Nana
Canción
Polo

Fr. Mompou: Damunt de tu només les flors
από το Combat del Somni

E. Granados: La maja dolorosa
Número 1
Número 2
Número 3

[V. de los Angeles]: τραγούδια της Καταλονίας
El bon cacador
Mariagneta
La ploma de perdiu
Margarideta


Η Γιώτα Κοντού γεννήθηκε το 1992 στη Κοζάνη. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές πιάνου, χορωδίας, θεωρητικών και αργότερα έλαβε πτυχίο Αρμονίας (τάξη Δημήτρη Δημόπουλου). Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της ειδίκευση Μονωδίας (αρχικά τάξη Μ. Θωίδου και αργότερα τάξη Αγγελικής Καθαρίου). Παράλληλα μελετάει με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη. Παρακολούθησε σεμινάρια των Ελένη Λιώνα, Μαρίνα Βουλογιάννη, Νίκο Σπανό, Άρη Χριστοφέλλη, Κατερίνα Καρατζά, Άγγελο Φωτιάδη.
Έγινε δεκτή από το Istituto Superiore di Studi Musicali Vincenzo Bellini ( Erasmus 2015) όπου μελέτησε με τους Filippo Piccolo, Sofia Giuseppa και Giovanni Grasso (μουσικός συνοδός στο Teatro Massimo Bellini). 
Ασχολήθηκε με τη τέχνη του θεάτρου δίπλα στους Κωσταντίνο Καβακιώτη και Κατερίνα Διακομοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιταλία και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής. 

Η Αθανασία Κοντού γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1995. Ξεκίνησε τις μουσικές τις σπουδές σε ηλικία 8 ετών στο Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου, μελετώντας πιάνο με την Ευθυμία Τσίουρα, και από το 2012 με τον Δημήτρη Δημόπουλο. Είναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου, και αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. 
Τα τελευταία τρία χρόνια σπούδασε σύνθεση με τον Δρ. Παναγιώτη Δημόπουλο. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στην Βασιλεία (Ελβετία) και το Γκρατς (Αυστρία), ενώ πρόσφατα δόθηκε η πρεμιέρα του πρώτου της ορχηστρικού έργου από την Συμφωνική Ορχήστρα της Αμβέρσας, στo Königin-Elizabeth-Saal στην Αμβέρσα. Τον Σεπτέμβριο, θα μετακομίσει στο Μάντσεστερ, όπου θα σπουδάσει σύνθεση σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Royal Northern College of Music με τον Adam Gorb.

Ταυτόχρονα, είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η Αθανασία είναι μαθήτρια του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής της Κοζάνης από το 2012, όπου έχει σπουδάσει με τους: Διονύση Μαλλούχο, Murray McLachlan, Παναγιώτη Δημόπουλο, Valerie Pearson και Philip Bartai.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 13:15