Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 17:39

Η Athens Cannabis Expo 2018, ανοίγει από σήμερα τις πύλες της στην Αθήνα. Η κάνναβη ανοίγει δρόμους ανάπτυξης στην Ελληνική Γεωργία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αγρόκτημα βιομηχανικής κάνναβης στην Αρκαδία Αγρόκτημα βιομηχανικής κάνναβης στην Αρκαδία

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα ενός μεγάλου κινήματος, η βιομηχανική κάνναβη νομιμοποιήθηκε επιτέλους πριν από περίπου έναν χρόνο και στη χώρα μας, ενώ το πράσινο φως για την ιατρική κάνναβη έχει δοθεί επισήμως και δια στόματος του πρωθυπουργού, με το σχετικό νομοσχέδιο να βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής.

Κάπως έτσι, η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα είναι γεγονός! Η Athens Cannabis Expo 2018, ανοίγει από σήμερα έως και την Κυριακή τις πύλες της, στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο και μας καλεί να γνωρίσουμε τις καινοτόμες εφαρμογές του φυτού σε βιομηχανικό και ιατρικό επίπεδο, αλλά και να λύσουμε την όποια «παρεξήγηση» υπάρχει.

«Η έκθεση είναι αφενός εμπορική καθώς σε αυτή συμμετέχουν 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της κάνναβης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ρούχα, φαγητά, ποτά, καλλυντικά, γεωργικά προϊόντα, εκδόσεις, ατμοποιητές, αλλά και ιατρικά σκευάσματα είναι λίγα μόνο από αυτά που ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει», λέει στο tvxs.gr η εκπρόσωπος Τύπου της Athens Cannabis Expo 2018, Ελένη Μπέλλου. «Αφετέρου πρόκειται για ένα φόρουμ, όπου παραπάνω από 20 επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων θα συζητήσουν με το κοινό τα πάντα γύρω από την κάνναβη», συμπληρώνει.

Μια νέα αγορά γεννιέται

«Σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης με μεγάλες προοπτικές τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει», σημειώνει στο tvxs.gr η εκπρόσωπος της Athens Cannabis Expo.

Στο πλαίσιο αυτό, η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας σκοπό έχει να μας γνωρίσει τα προϊόντα της κάνναβης και να φέρει σε επαφή τα εγχειρήματα που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα με τις εταιρείες που πρωτοπορούν στο εξωτερικό, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και τεχνογνωσία, προκειμένου να διευρυνθεί η αγορά και στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα αποτελεί μια εντελώς παρθένα αγορά με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και προοπτικές, που όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν χρήμα αλλά και θέσεις εργασίας. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης», λέει η Ελένη Μπέλλου.

Τα καλά νέα από την Ελλάδα, έχουν μάλιστα στρέψει τα φώτα των επενδυτών ήδη στη χώρα μας που είναι κλιματικά και εδαφολογικά προνομιούχα για την καλλιέργεια κάνναβης. Οπως πρόσφατα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, το ενδιαφέρον των καλλιεργητών για επενδύσεις έχει ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ. Και τι θα μπορούσε να κερδίσει η Ελλάδα; Ένα μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, που το 2015 ήταν 28,8 δισ. δολάρια και εκτιμάται ότι έως το 2027 θα φτάσει τα 250 δισ. δολάρια. Ειδικά δε για τη φαρμακευτική κάνναβη, η παγκόσμια αγορά το 2015 ήταν 11,4 δισ. δολάρια και το 2025 θα είναι 55,8 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάνναβης θα μιλήσει σήμερα στις 21:00 στην αίθουσα διαλέξεων της Athens Cannabis Expo 2018, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο πιο εμβληματικός ακτιβιστής για την ιατρική κάνναβη στην Αθήνα

Είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον αγώνα για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ίσως όσο κανένας άλλος. Ο λόγος για τον Rick Simpson, τον εμβληματικό Καναδό ακτιβιστή που νίκησε τον καρκίνο με την κάνναβη και στη συνέχεια βοήθησε άλλους 5.000 ασθενείς να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους.

Ο Rick Simpson θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της Athens Cannabis Expo 2018, προκειμένου να δώσει μία εμπνευσμένη ομιλία στους επισκέπτες της.

Δίνοντας μια γεύση των όσων θα ακούσουμε από εκείνον, ο Rick Simpson έχει δηλώσει:

«Το 2001 ανακάλυψα τις θεραπευτικές δυνάμεις των εκχυλισμάτων που μπορούν να παραχθούν από φαρμακευτικές ποικιλίες του φυτού της κάνναβης. Αφού έμαθα για τις φανταστικές θεραπευτικές ικανότητες αυτού του φυτού, απέκτησα άφθονες αποδείξεις για να τις παρουσιάσω σε αυτούς που έχουν εξουσία, και στη συνέχεια αυτο ακριβώς έκανα.

Αλλά μετά από τις επαφές μου με τους απανταχού αξιωματούχους σχετικά με αυτό το ζήτημα, ανακάλυψα ότι ο κόσμος μας ελέγχεται πραγματικά από μια πλούσια ελίτ που δεν ενδιαφέρεται για το φυσικό μας δικαίωμα να θεραπεύουμε τους εαυτούς μας.

Ως εκ τούτου, θα κάνω μια διάλεξη σχετικά με το γεγονός ότι κανείς δεν είχε ποτέ το δικαίωμα να απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φυτού, και αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να θέσουμε τη χρήση του φυτού κάνναβης ελεύθερη για άλλη μια φορά». 

Ένα φυτό με ορκισμένους φίλους και εχθρούς

Παρά τις παγκόσμιες εκστρατείες ενημέρωσης, η κάνναβη εξακολουθεί να παραμένει ένα φυτό που έχει καταφέρει να έχει ορκισμένους φίλους κι εχθρούς. Πρόκειται ίσως για το πιο παρεξηγημένο βότανο, για το οποίο όλοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις της ψυχαγωγικής του χρήσης, λίγοι όμως είναι πραγματικά πληροφορημένοι για τις βιομηχανικές του εφαρμογές, αλλά και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

«Ας αφήσουμε πια στην άκρη, αυτό που η κοινωνιολογία περιγράφει ως “ηθικό πανικό” κι ας μάθουμε επιτέλους ότι η βιομηχανική, η ιατρική και η ψυχαγωγική κάνναβη είναι τρία διαφορετικά πράγματα», λέει η εκπρόσωπος της διοργάνωσης και μας θυμίζει ότι στο παρελθόν έχουμε δει τρελά πράγματα, όπως πχ. να αποστέλεται στο Χημείο του Κράτους ένα μποξεράκι από κλωστική κάνναβη για να διαπιστωθεί αν είναι… ναρκωτικό και να διώκεται μάλιστα επί χρόνια ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που το πουλούσε!

Όσον αφορά την προκατάληψη, ευτυχώς μετά από χρόνια αγώνα και εκστρατειών ενημέρωσης «το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει», διαπιστώνει η Ελένη Μπέλλου. «Το πρόβλημα αναφορικά με την κάνναβη παραμένει ότι υπάρχει ακόμη αμάθεια ως προς τη φύση και τις χρήσεις του φυτού, κι ακόμη χειρότερα… επικίνδυνη ημιμάθεια», καταλήγει.

Θα μάθουμε όμως τα πάντα στην Athens Cannabis Expo 2018 αυτό το τριήμερο…

Εσύ τι γνωρίζεις για την κάνναβη;

Γνώριζες ότι…;

·       Καλλιεργείται από το 2800 π.χ. στην Κίνα.
·       Το ύφασμα που είναι φτιαγμένο από κάνναβη είναι πιο μονωτικό, απαλό, φρέσκο και ανθεκτικό από το βαμβάκι.
·       Το χαρτί από κάνναβη είναι πιο ανθεκτικό και δεν χρειάζεται οξέα ή χλώριο, και μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι 7 φορές.
·       Η μοριοσανίδα από κάνναβη είναι 2 φορές πιο ανθεκτική από το ξύλο και κρατάει τα καρφιά πιο σφιχτά.
·       Η διακήρυξη ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. και το πρώτο τους σύνταγμα γράφτηκε σε χαρτί από κάνναβη.
·       Οι πρώτες Βίβλοι του Γουτεμβέργιου τυπώθηκαν σε χαρτί από κάνναβη.
·       Το 1941 ο Χένρι Φόρντ κατασκεύασε ένα αμάξι του οποίου το εξωτερικό περίβλημα ήταν από κάνναβη, και το καύσιμο που έκαιγε ήταν επίσης από την κάνναβη.
·       Το 90% των πανιών και των σχοινιών που χρησιμοποιούνταν στη ναυσιπλοΐα από τον 5ο π.χ. αιώνα μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν φτιαγμένα από κάνναβη.
·       Το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης περιέχει πιο πολλά έλαια από οποιοδήποτε άλλο φυτό γνωστό στον άνθρωπο.
·       Όλα τα σχολικά βιβλία ήταν φτιαγμένα από χαρτί κάνναβης ή λιναριού μέχρι το 1880 στις Η.Π.Α.
·       Ήταν νόμιμο να πληρώνονται οι φόροι με κάνναβη στις Η.Π.Α. από το 1631 μέχρι το τις αρχές του 19ου αιώνα.
·       Τα έργα του Rembrandt, του Van Gogh και του Gainsborough, καθώς και οι πιο πρώιμοι πίνακες καμβά, ζωγραφίστηκαν κυρίως σε λινάρι κάνναβης.
 
INFO

Athens Cannabis Expo 2018
12-14 Ιανουαρίου στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο
Ώρες λειτουργίας: 12.00 – 22.00
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμματης έκθεσης εδώ: http://www.athenscannabisexpo.com/el/
Για περισσότερες πληροφορίες :

ΑTHENSCANNABISEXPO 2018 : www.athenscannabisexpo.com
FB Page: Athens Cannabis Expo
FB Page Event: Athens Cannabis Expo Event

πηγη: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 17:52