Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 08:06

1η ημέρα του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Η θεματική της 1ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης είναι: «Προτάσεις για μια αντισεξιστική κοινωνία».

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει στις 17:00 όπου μέχρι τις 19:00 στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ

το γυμναστήριο Διάπλαση Plus θα παρουσιάσει το δρώμενο: Όλοι μαζί στο ρυθμό-κόντρα στο ρατσισμό, ενώ η Διδώ, Παιδί και Πολυχώρος θα ταξιδέψει τα παιδιά, με το αλεξίπτωτο της, στις 5 ηπείρους.

Την ίδια ώρα (17:00-19:00) ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Κοζάνης, θα υλοποιήσει το εργαστήριο: Τι κάνουν τρεις ξανθιές πάνω σε ένα… Επ! …Πόσο αθώο είναι το σεξιστικό χιούμορ;

Στις προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (19:00-20:00) θα είναι μαζί μας ο σκηνοθέτης Μάνος Παπαδάκης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του θα προλογίσουν και θα παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ Το Παγόβουνο. Λίγο πριν θα προβληθεί η συνέντευξη στο Μωβ της Ισραηλινής ακτιβίστριας Σαχάρ Βαρντί, μαζί με πλάνα του Μωβ από τη διαδήλωση στα σύνορα με τη Γάζα στις 31/03/2018, που διοργάνωσε η «Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη» και η συνέντευξη του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπασέμ Ταμίμι, πατέρα της φυλακισμένης 17χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι.

Την ίδια ώρα (19:00-20:00) ο Αριστοτέλης Σαββίδης, Sensei Shidokan Karate θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας με θεωρητικό, αλλά και πρακτικό μέρος.

Στις ανοιχτές συζητήσεις της ημέρας (20:00-21:00) θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη Φιλίππα Διαμάντη, κοινωνιολόγος-εκπαιδευτικό, ακτιβίστρια σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, η οποία θα μας αναλύσει δικαστικές υποθέσεις αυτοάμυνας στην Ελλάδα, με την Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο Α.Π.Θ., η οποία θα μας εξηγήσει ότι τα παιχνίδια δεν είναι για αγόρια ή κορίτσια, αλλά για παιδιά και τέλος με την Κική Σταματογιάννη, μέλος της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, η οποία θα παρουσιάσει παραδείγματα καθημερινού σεξισμού.

Στο τέλος της ημέρας, στο stage του Φεστιβάλ ανεβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη οι  Lostre Community σε ήχους Reggae-Ska και οι SKGs Dub Alliance σε ήχους Reggae-Dub.  

Ακολουθεί χαλαρό παρτάκι με τον Mr Psy.

Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 08:07