Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 15:11

Λασσάνεια: Συναυλία Αρχαίας ελληνικής Μουσικής στο Μουσείο της Αιανης

Ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της Αρχαίας ελληνικής Μουσικής

Την Τρίτη 3 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής,

θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση Αρχαίας ελληνικής Μουσικής, από το σχήμα «Ορφεία Αρμονία». Μια μοναδική εκδήλωση στο πλαίσιο των Λασσανείων 2018, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

H «Ορφεία Αρμονία» ένα σύνολο νέων καλλιτεχνών , που προσφέρει στον θεατή της σύγχρονης εποχής ένα νεοδιάστατο ταξίδι στον κόσμο της Αρχαίας ελληνικής Μουσικής… σε ένα κόσμο γεμάτο ηχοχρώματα άγνωστα όχι μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά και στους ειδικούς επιστήμονες, σε ένα κόσμο από τους λιγότερο «φωτισμένους» στο ευρύ πεδίο μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού.

Το Σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία» αποτελεί για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής, τo εγχείρημα να περιληφθούν σε ένα σχήμα τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα μουσικών οργάνων των διαφόρων περιόδων της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Λύρες, κιθάρες, πανδουρίδες, βάρβιτοι, πολύχορδα, αυλοί, σάλπιγγες, κρουστά, συμμετέχουν σ’ένα αρμονικό μουσικό σχήμα αναβιώνοντας τους συνολικούς αρχαϊκούς ήχους που ο χρόνος κατάφερε να διασώσει.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 15:18