Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 07:57

Γιορτή Φασολιού Τσιρονιού 2018 το Σάββατο 1/9 στις Πρέσπες

Στις Πρέσπες διοργανώνεται, για μια ακόμα χρονιά, η Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2017, στο πάρκο μπροστά στο Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, ξεκινώντας στις 7:00 μ.μ.

Η γιορτή Φασολιού Τσιρονιού στοχεύει στην ανάδειξη των δύο σημαντικότερων προϊόντων της γης και των λιμνών των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι μαγειρεμένα παραδοσιακά, αλλά και με νέες συνταγές που ετοιμάζονται επί τόπου από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες αλλά και ειδικά πιάτα, προσφορά των εστιατορίων και ταβερνών από όλα τα χωριά των Πρεσπών.

Τις προηγούμενες μέρες, θα έχει προηγηθεί εκστρατεία ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου με στόχο την γνωριμία των πολιτών της συμπρωτεύουσας με την περιοχή των Πρεσπών και τα προϊόντα της.

Η γιορτή διοργανώνεται από το Δήμο και τον Πολιτιστικό σύλλογο Πρεσπιωτών με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την συμμετοχή των φορέων της Πρέσπας: της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος», του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους των κοινοτήτων της περιοχής. Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος POLIPRESPAπου συγχρηματοδοτείται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχο

 

Πρόγραμμα γιορτής Φασολιού Τσιρονιού 2018

 

7μ.μ 

συντροφιά με τους οι έφηβους μουσικούς της Πρέσπας με μελωδίες και χορούς της περιοχής μας.

Κλαρίνο: Γεωργίου Βασίλης, Προβίδας Θανάσης

Νταούλι: Κωνσταντίνου Συμεών

Λύρα: Ναλμπαντίδης  Ραφαήλ

 

8μ.μ 

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πρεσπών κ. Πασχαλίδη Παναγιώτη και εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

 

 

8.15μ.μ 

Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων

«Βίγλα Πισοδερίου», «Λυγκηστές» και «Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας».

9.00μ.μ 

Παραδοσιακή μουσική και χορός

ορχήστρα Θεόφιλου Σεχίδη και του Παντελή Τσαμπάζη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 08:00