Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 10:08

«Περί σοφίας ο λόγος » - Το 5ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Με τo πέμπτο αφιέρωμα στη φιλοσοφία συνεχίζεται η σειρά των εκδηλώσεων ¨Περί σοφίας ο λόγος¨ τις οποίες φιλοξενεί η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

στο Αμφιθέατρο της την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 σε νέα ώρα, στις 19.00.

Τα αφιερώματα επιμελείται η κ. Γερούση Ελένη, εκπαιδευτικός και διδάκτορας φιλοσοφίας του ΑΠΘ, που αυτή τη φορά δίνει το λόγο στον κ. Γιώργο Μωραΐτη, μεταδιδακτορικό ερευνητή πολιτικής φιλοσοφίας, που θα παρουσιάσει το θέμα «ελευθερία καιεξουσία στη σκέψη του Ζαν- Ζακ Ρουσσώ».

Ελευθερία και εξουσία στη σκέψη του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

Ποιος είναι ο πυρήνας και η σημασία της πολιτικής σκέψης της περιόδου του Διαφωτισμού; Ποια η αξία της θεωρίας του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ περί δημοκρατίας για τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα; Πώς επικαιροποιείται εκ νέου η κλασική συζήτηση περί κυριαρχίας, πολιτικής εξουσίας και της νομιμοποίησής τους εντός των σύγχρονων, δυτικών, πολιτικών κοινωνιών; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα απασχολήσουν το σεμινάριο φιλοσοφίας που αφιερώνεται στην πολιτική και κοινωνική θεωρία του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ και θα εστιάσει σε έννοιες όπως πολιτική ελευθερία, ανισότητα, κοινωνικό συμβόλαιο και γενική βούληση.

Ποιος είναι ο κ. Γιώργος Μωραΐτης

Ο Γιώργος Μωραΐτης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής πολιτικής φιλοσοφίας. Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας (ΑΠΘ) και επί διετία εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών και Διεθνών Σπουδών (In.I.I.S.) του Πανεπιστημίου της Βρέμης με υποτροφία MarieSkłodowska-Curie.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει σταθερά σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το βιβλίο του με τίτλο Φιλοσοφία της Κυριαρχίας πρόκειται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Νήσος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 10:10