Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 17:09

Στις 17 και 18 Αυγούστου εκδηλώσεις του ΚΚΕ στον Γράμμο και στο Μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας

 

Διήμερο εκδηλώσεων στον Γράμμο διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Αυγούστου, με επίκεντρο το Μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας.

Εκεί, στον προαύλιο χώρο, θα γίνει την πρώτη μέρα πολιτική εκδήλωση στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. την Κυριακή ιστορικός περίπατος στα μονοπάτια των μαχητών του ΔΣΕ στον Γράμμο, με προγραμματισμένη επιστροφή στις 3 μ.μ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό του Μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο, για να γίνει ένας ακόμη πιο ολοκληρωμένος χώρος γνώσης και τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Τιμάμε τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

Το ΚΚΕ τιμά τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ. Τη συμβολή και τη θυσία των χωριών του Γράμμου και του Σμόλικα στον τρίχρονο ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

Διδασκόμαστε από τον αγώνα του ΔΣΕ. Μελετάμε την Ιστορία του Κόμματός μας και του τόπου μας. Έχουμε όπλο το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1919 - 1949). Αντιμετωπίζουμε την άγνοια. Απαντάμε στην παραχάραξη της Ιστορίας, στον αντικομμουνισμό, που φουντώνουν στις μέρες μας στην Ελλάδα και την ΕΕ όλο και περισσότερο.

Αποκτούμε γνώση και πείρα από το χτες για να βαδίσουμε σήμερα ακόμη πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά, με μεγαλύτερη αντοχή. Συνεχίζουμε στα χνάρια των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, με το ΚΚΕ μπροστάρη για το δίκιο του λαού.

Σήμερα, όπως και τότε, είναι μονόδρομος η σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την αστική τάξη και το κεφάλαιο.

Οι πιο λαμπρές σελίδες της εργατικής τάξης και του λαού γράφονται όταν έρχεται οργανωμένα ο ίδιος στο προσκήνιο. Όταν δεν υποτάσσεται, δεν φοβάται, δεν απογοητεύεται, δεν συμβιβάζεται με τη λογική του δήθεν "ρεαλιστικού".

Με ιδεολογήματα περί "εθνικής ενότητας" και "εθνικής ομοψυχίας" η αστική τάξη επιδιώκει να πείσει το λαό ότι τα δικά της συμφέροντα είναι ενιαία με τα συμφέροντα του λαού και τον καλεί να πληρώνει συνεχώς για αυτά.

Η αστική τάξη, για να σταθεροποιήσει την εξουσία της και να διασφαλίσει τα κέρδη της, στηρίζεται και στηρίζει ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ. Μπλέκει τη χώρα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, φέρνοντας το λαό πιο κοντά στον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η κυβερνητική εναλλαγή των κομμάτων της αστικής τάξης και οι διάφορες συμμαχίες τους δεν είχαν και δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό, παρά μόνο νέα αντιλαϊκά μέτρα και βάσανα, τρομοκρατία και καταστολή.

Η πάλη του λαού και του Κόμματος μπορεί να έχει νικηφόρα έκβαση όσο στην προμετωπίδα μπαίνει ο στόχος της επαναστατικής ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, όσο το επαναστατικό πρόγραμμα γίνεται πράξη κάθε μέρα.

Το ΚΚΕ και τότε και τώρα, στην εκατοντάχρονη και πλέον πορεία του, έχει υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Σήμερα γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αντεπίθεση για να βγει ο λαός νικητής.

Παλεύουμε να γίνουμε πιο ικανοί και αποτελεσματικοί ως επαναστατική πρωτοπορία. Για να δυναμώσει η γραμμή της ρήξης και ανατροπής με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Να ανοίξουμε δρόμο για την ουσιαστική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

 

 

Κοζάνη, 12/8/2019

Το Γραφείο Τύπου της

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 17:12