Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 11:15

Ο Δήμος Φλώρινας τιμά τον Μάνο Χατζιδάκι: "Μια βόλτα στην Οδό Ονείρων του…»

Ο Δήμος Φλώρινας σας προσκαλεί στην παράσταση «Μάνος Χατζιδάκις: Μια βόλτα στην Οδό Ονείρων του» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου. 

Πρόκειται για μία διαδραστική εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, με προβολή ντοκιμαντέρ από διάφορες εκπομπές που θα περιέχει τη ζωή του και τους σημαντικότερους σταθμούς της πολυδιάστατης καριέρας του, με φωτογραφίες, αφήγηση και σπάνια βίντεο ντοκουμέντα του ιδίου. 

Ποια είναι η σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με το ρεμπέτικο τραγούδι; Γιατί αρνήθηκε να παραλάβει το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού; Ποια ήταν η σχέση του με την Μελίνα Μερκούρη; Με τον Μίκη Θεοδωράκη; Γιατί απαρνήθηκε τα κινηματογραφικά του τραγούδια; Τι έκανε τα χρόνια που έζησε στην Αμερική; Από που εμπνεύστηκε στον Κεμάλ και το Χαμόγελο της Τζοκόντα; Η μεγάλη επιτυχία της μουσικό-θεατρικής παράστασης «Οδός Ονείρων», η ηχογράφηση του «Μεγάλου Ερωτικού», η «Αθανασία»… Αυτά και άλλα πολλά θα περιέχει το βίντεο - ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί, με μουσικά διαλείμματα όπου θα ακούγονται τραγούδια του ζωντανά στην σκηνή της Αίθουσας, συνοδευμένα από πιάνο και κιθάρα. Η βραδιά θα πλημμυρίσει μελωδίες μιας άλλης εποχής, σ’ ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, με τη μουσική να μένει μαγικά αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.

Η επιμέλεια και σκηνοθεσία είναι του Ηλία Ιωαννίδη, όπως επίσης και το μοντάζ του ντοκιμαντέρ με την συγκέντρωση των βίντεο-αποσπασμάτων. Την αφήγηση κάνει η Λένα Ελευθερίου. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο της ΕΡT Φλώρινας. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύει ζωντανά στην σκηνή η Χριστιάνα Τσουμίτα, ενώ την συνοδεύουν μουσικά οι καθηγητές του Ωδείου Φλώρινας, Νίκος Γεωργίου (κιθάρα) και Γιάννης Παυλίδης (πιάνο). Προλογίζει ο γιατρός/συγγραφέας Νικήτας Κακαβάς. Συμμετέχει στην εκδήλωση και τμήμα του χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, υπό την καθοδήγηση της κας Βιβής Κοσκοσά. 

Στην είσοδο θα υπάρχει έκθεση σπάνιων φωτογραφιών του Μάνου Χατζιδάκι, την οποία επιμελήθηκε ο Νικήτας Κακαβάς. 

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι περίπου δύο ώρες

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 11:18