Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 08:40

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Εορδαίας

Με μεγάλο πλήθος κόσμου στη “Γουρουνοχαρά” της Κοινότητας Βλάστης το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Εορδαίας,

οι οποίες έχουν τίτλο «Μύθοι και Παραδόσεις» και θα ολοκληρωθούν την 6η Ιανουαρίου 2024.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις Κοινότητες  Ασβεστόπετρας και Περδίκκα, αλλά και το γλέντι των Ηπειρωτών Εορδαίας το Σαββατόβραδο όπου την τιμητική τους είχαν οι ηπειρώτικες γεύσεις. 

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα οι Θρακιώτες της Εορδαίας, καθώς η Θρακική Εστία Εορδαίας “Ο ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ” διοργανώνει για άλλη μια χρονιά στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας το έθιμο “Βαρβάρα”, προσφέροντας στους διερχόμενους πολίτες τον θρεπτικό χυλό που παρασκευάζουν στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και είναι γνωστός και ως κολλυβόζουμο. 

Ταυτόχρονα ξεκινά από σήμερα Δευτέρα ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καναρινιών Φωνής που διοργανώνουν το CLAB TIBRADO Πτολεμαΐδας και ο Λαογραφικός Όμιλος Περδίκκα, ο οποίος θα διαρκέσει έως και 10 Δεκεμβρίου 2023. 

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο Τρίτη με την εκδήλωση "Κουλουράκια και γλυκά με τα χεράκια τα μικρά" και στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο 18ο  Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Εορδαίας σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με επιχειρήσεις και δομές του Δήμου.   

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 08:42