Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 11:45

Δ. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

altΣυνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Σιάτιστας την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας για τη λήψη μέτρων πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Σιάτιστας, ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, δύο εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αγροφυλακής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Τσοτυλίου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Μικροκάστρου και Παλαιοκάστρου, και οι Πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου «Η Άρτεμις» και του Ορειβατικού Συλλόγου «Ο Μπούρινος» Σιάτιστας αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Σιάτιστας, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους στη σύσκεψη, τόνισε την αναγκαιότητα μίας καλής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς και για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών.

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς, και συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας να είναι έτοιμος για την πρόληψη αλλά και την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς. Επιπλέον, αποφασίστηκαν μέτρα για την καλύτερη συνεργασία και τον συντονισμό των δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε η σημασία περιπολιών στο Μπούρινο προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000) και στους περιαστικούς χώρους σε καθημερινή βάση ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε πιθανή εστία πυρκαγιάς. Την επιτήρηση των περιαστικών αυτών χώρων θα αναλάβει η θηροφυλακή, καθώς και σε τακτά χρονικά διαστήματα η μικτή περίπολος Στρατού και Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σιάτιστας.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο που θα πραγματοποιεί η Αγροφυλακή  προκειμένου να αποτρέψει πιθανές περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης σιτοκαλαμιών και ρίψης απορριμμάτων στους χώρους ευθύνης του Δήμου, και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Σιάτιστας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα πυρκαγιάς, έχοντας στη διάθεσή του το κατάλληλο προσωπικό, τα απαραίτητα μηχανήματα, υδροστόμια στην περιοχή του γηπέδου στη Σιάτιστα, στη Μπάρα, στο Μπούρινο και στη Γιάγκοβη για άντληση νερού και τη συνεργασία των Αντιδημάρχων για τον συντονισμό των δράσεων.

Ο κ. Κοσμίδης έκλεισε τη σύσκεψη ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι, χωρίς πυρκαγιές.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 11:56