Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 14:20

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

altΜε τις ευλογίες της Εκκλησίας και τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου Ηπειρωτών Εορδαίας, που βρίσκονται στον Β’ Τομέα 45 της Πτολεμαίδας, το βράδυ το περασμένου Σαββάτου. Πρόκειται για ένα νέο χώρο που θα στεγάζει τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Το νέο ορμητήριο του πολιτιστικού φορέα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Ηπειρώτες, με κοινό στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

«Σκοπός μας είναι όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής να βαδίσουμε μαζί ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας περνάει μια δύσκολη περίοδο και να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, καθώς οι αξίες δεν χάνονται και είναι διαχρονικές» επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Γιώργος Μαντέλος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας εξήρε το έργο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, τονίζοντας ότι μεταφέρουν την ιστορία διαφόρων περιοχών και των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο διοργανωτή σύλλογο Ηπειρωτών υπογραμμίζοντας ότι «οι Ηπειρώτες έχουν μια ξεχωριστή ιστορία καθώς κατάγονται από μια ιδιαίτερη περιοχή που έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη χώρα μας. Πολλοί από αυτούς με τις ευεργεσίες τοςυ συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, γι’ αυτό όταν ακούμε τον όρο «Ηπειρώτες» το μυαλό μας πάει σε ανθρώπους δημιουργικούς και νοικοκύρηδες. Εμείς έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε ανάμεσά μας τους ανθρώπους αυτούς που έφεραν τα φώτα από τον τόπο τους, πρόκοψαν και διακρίθηκαν με τα πολλά τους χαρίσματα και στη δική μας πόλη». Ο κ. Τσιούμαρης ανακοίνωσε την πρόταση που θα θέσει στο δημοτικό συμβούλιο να ονομαστεί η πανέμορφη τοποθεσία «Κουρί» της Πτολεμαϊδας σε «Πάρκο Ηπειρωτών», την οποία φυσικά αποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση η διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η δήμαρχος Μουρικίου Παρασκευή Βρυζίδου, η πρόεδρος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαϊδας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πτολεμαϊδας, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων Ηπειρωτών από όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε δεξίωση όπου οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν νοστιμότατα παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν οι γυναίκες του συλλόγου.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 14:39