Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 14:59

ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

altΤο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συνήλθε σε μια περίοδο που στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Τίθεται στην ημερήσια διάταξη η ανάγκη μεγάλων ρήξεων και ανατροπών, η ανάγκη εναλλακτικής προοδευτικής πορείας.
Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά σήμερα καλείται να υπερβεί τις ανεπάρκειές της και να αναλάβει με αισιοδοξία και έμπνευση τον ιστορικό της ρόλο.
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρέθηκε η συζήτηση για την κρίση και την αντιμετώπισή της από τις κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου. Για τις κυβερνητικές πολιτικές στη χώρα μας και τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης. Για την χρεοκοπία του δικομματικού πολιτικού σκηνικού. Για την εναλλακτική πρόταση και απάντηση της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς.
Η διεκδίκηση μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα σήμερα. Η πάλη για εναλλακτική διέξοδο δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τον αγώνα για ριζική ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων. Προϋπόθεση για αποτελεσματική αντίσταση είναι η στήριξη ενός ισχυρού μαζικού κινήματος, η οργάνωση του κόσμου της εργασίας κα των αδύναμων τάξεων, η πραγμάτωση από σήμερα μιας ανταγωνιστικής λογικής.

Στρατηγική επιλογή για το ΣΥΝ ήταν και παραμένει η κοινή δράση και η συνεργασία, πέρα από διαφορές, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την μεγάλη ενωτική Αριστερά, η πιο πλατιά συσπείρωση, η σύγκλιση και κοινή δράση απέναντι στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων επιλογών.
Σταθερή επιδίωξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι η ενδυνάμωση και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, χρειαζόμαστε έναν καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καταλύτη για τη δημιουργία μιας νέας Αριστεράς, ικανής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου.
Θα εργαστούμε για την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συμβολαίου και φερέγγυας συνεννόησης μεταξύ των συνιστωσών, που θα δίνει νέα ώθηση στο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖA.

 

Tο 6ο συνέδριο μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα του κόμματος, για ένα νέο ξεκίνημα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε να ανταποκριθούμε με πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική επάρκεια στις νέες συνθήκες. Να παίξει το ρόλο του καταλύτη για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και δράση της Αριστεράς, να γίνει ο υποδοχέας της δυσαρέσκειας του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, όλου του κόσμου της εργασίας που ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων θέλει να παλέψει για τα δικαιώματά του.

Oι σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη τη βαρβαρότητα όλων των εκδοχών του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, αλλά την ελπίδα προοδευτικών αλλαγών σε Ελλάδα, Ευρώπη και στον κόσμο, με στόχο το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, προοπτική που από σήμερα πρέπει να οικοδομούμε.

Μπορούμε να γίνουμε ο φορέας αναγέννησης του ΣΥΡΙΖΑ, της κατάκτησης της ενότητας όλης της Αριστεράς και της δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Μπορούμε να γίνουμε η ψυχή των αντιστάσεων των εργαζομένων, των νέων και των στρωμάτων που πλήττονται από τη βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 15:08