Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 16:32

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, εκφράζει την συμπαράστασή και αλληλεγγύη της   στον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων. Δυστυχώς ο εργασιακός μεσαίωνας, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα των εργαζομένων καθαριστριών συνεχίζεται.

Η Υπουργός Παιδείας παρά τη δέσμευση της για επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων επιχείρησε εν κρυπτώ την μετάταξη μονίμων και συμβασιούχων καθαριστριών στους ΟΤΑ. Τους μεν μόνιμους σε πρωσοποπαγείς θέσεις, προφανώς επειδή θέλει να ξεφορτωθεί και τη μισθοδοσία τους και να τη φορτώσει στους Δήμους, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πως και πότε θα πληρώνονται, τους δε συμβασιούχους έργου τους πετά στην κυριολεξία στο δρόμο, αφού δε διασφαλίζει την εργασιακή τους συνέχεια και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, υποστηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων στις 10/6/2010 αλλά και την απεργιακή τους συγκέντρωση η οποία έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στις 11:00 π.μ στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη συμπεριφορά της, να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφασή της και να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος των καθαριστριών των Δημόσιων Σχολείων. Να λυθούν τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν και να δοθούν άμεσες λύσεις, ώστε τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά και να τηρούνται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, που απαιτούνται σε ένα τέτοιο ευαίσθητο χώρο. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για νέα και έξυπνα σχολεία και να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να έχουμε σχολεία εγκαταλελειμμένα.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 16:33