Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 16:35

ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Με ένα πρωινό δημιουργικής απασχόλησης ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης ο κύκλος των μαθημάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πτολεμαϊδας. Οι περίπου 250 μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και εργαστήρια καλλιτεχνικών κατασκευών με κεντρικό θέμα την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η εορταστική αυτή εκδήλωση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας ακόμη επιτυχημένης σειράς μαθημάτων που έχει ως στόχο τη μύηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και τη σταδιακή ενίσχυση της κυκλοφοριακής συνείδησης των μικρών μαθητών.

«Αν δε μάθουμε κάτι από παιδιά, δυσκολευόμαστε να το εφαρμόσουμε στη συνέχεια ως μεγάλοι» είπε προς τους μικρούς μαθητές ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της οδικής εκπαίδευσης, η οποία σώζει ζωές. «Το πάρκο δεν είναι μόνο παιχνίδι, είναι και μάθημα» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην περίπτωση μικρού μαθητή που εκπαιδεύτηκε πέρσι στο πάρκο και στη συνέχεια έσωσε τη ζωή των γονιών του, ζητώντας τους να φορέσουν τη ζώνη ασφαλείας. Ο κ. Τσιούμαρης κάλεσε τα παιδιά μετά τις διακοπές τους να επισκεφθούν το πάρκο που θα γίνει ένας αγαπημένος χώρος για όλους και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές δημοτικούς αστυνόμους, τους αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμβολή τους στην εκπαίδευση. Επίσης, ευχαρίστησε το ΚΤΕΛ Αστικών για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ που έχουμε στήσει ένα υπαίθριο καλλιτεχνικό εργαστήρι με στόχο να κάνουμε το μάθημα παιχνίδι και χαρά και να προάγουμε την κυκλοφοριακή αγωγή» τόνισε η εκπαιδεύτρια δημοτική αστυνόμος Βάσω Παγούνη, ενώ η προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας Ελένη Γρηγοριάδου είπε ότι «με στόχο την πρόληψη και όχι την καταστολή επενδύουμε στα παιδιά που είναι το μέλλον μας». «Δίνουμε ραντεβού τον επόμενο Οκτώβρη» δήλωσε η εκπαιδεύτρια δημοτική αστυνόμος Βάσω Μπαντελά και όλες μαζί ευχήθηκαν «καλό καλοκαίρι, καλές και ασφαλείς βόλτες», ενώ παρών ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Καϊδης.

Ένα ποδήλατο κέρδισε μετά από κλήρωση η τυχερή μαθήτρια του 12ου δημοτικού σχολείου Ιορδάνα Νάτσου.

Με σύνθημα «με το μάθημα αποφεύγεις το πάθημα» η βιωματική εμπειρία των μικρών μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα δώσει καρπούς, ενώ οι εκπαιδεύτριες του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαϊδας δεσμεύονται για τη συνέχεια και βελτιστοποίηση του προγράμματος με τη αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Πτολεμαϊδας και της σχολικής κοινότητας.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 16:37