Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 11:02

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ 22 ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

altΤην άμεση προκήρυξη 22 έργων με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προϋπολογισμού άνω των 2,09 δισ. ευρώ, καθώς και την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 4 δισ. ευρώ που είχαν παγώσει το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Η υπουργός Οικονομίας παρουσίασε τη συνολική επαναξιολόγηση των 52 έργων ΣΔΙΤ ύψους 5,7 δισ.

ευρώ που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως στην πορεία πάγωσαν. Η κυρία Κατσέλη διευκρίνισε ότι τα 22 έργα που θα προχωρήσουν άμεσα είναι όσα κρίνονται «ώριμα και χρήσιμα». Τα υπόλοιπα 30 έργα βρίσκονται υπό αξιολόγηση, ορισμένα από τα οποία θα ματαιωθούν και στη θέση τους θα ενταχθούν νέα. Για όλα αυτά θα υπάρξει πενταετής προγραμματισμός ώστε να διασφαλίζεται η χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η κυρία Κατσέλη διευκρίνισε ότι καμία επένδυση δεν καθυστερεί λόγω του αναπτυξιακού νόμου και πως ο νέος αναπτυξιακός θα αρχίσει να χρηματοδοτεί επενδύσεις από το 2011 και μετά ενώ ήδη γίνονται οι πληρωμές από τον παλιό νόμο, οι οποίες θα συνεχιστούν, σταδιακά μειούμενες, τα επόμενα τρία χρόνια. Για το 2010 μάλιστα θα καταβληθούν 1,2 δισ. ευρώ μέσω του παλιού αναπτυξιακού νόμου. Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες επενδύσεις, ήδη η διυπουργική επιτροπή έχει δώσει «το πράσινο φως» σε έργα ύψους 2 δισ. ευρώ στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, ενώ σύντομα αναμένεται η προώθηση και άλλων 2 δισ. ευρώ.

Τέλος, η υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της απορρόφησης κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ, δήλωσε ότι η απορροφητικότητα έφτασε στο 6,7% και στόχος είναι ανέβει στο 8% έως το τέλος Ιουνίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 11:12