Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 13:50

ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι συνάδελφοι μηχανικοί τίμησαν τον μη κομματικό συνδυασμό των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝστις εκλογές της 25/4/10 με το ποσοστό του 30%, κατατάσσοντας μας δεύτερη πολιτική δύναμη στο χώρο του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.  

Παρά το γεγονός αυτό, η ανάδειξη του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στις 10/6/10 με τη σύμπραξη των δυο κομματικών παρατάξεων, της ΠΑΣΚ και της ΔΚΜ.

Ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του συνδυασμού των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ από το Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής, επιβεβαιώνει την κυρίαρχη επιδίωξη των δύο αυτών παρατάξεων για τον πλήρη κομματικό έλεγχο και την περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου και του έργου του Τ.Ε.Ε.

Και είναι μεθοδευμένος αυτός ο αποκλεισμός, γιατί ενώ υπήρξε συναινετική πρόταση του συνδυασμού μας με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας της Διοικούσας Επιτροπής, απορρίφθηκε από τις συγκεκριμένες παρατάξεις της συνδιοίκησης. Η πρότασή μας, αφορούσε στην παρουσία & των τριών παρατάξεων στο Προεδρείο, αναλογικά με τα ποσοστά της κάθε παράταξης, όπως αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό ότι οι δυο κομματικές παρατάξεις, ΠΑΣΚ & ΔΚΜ, προωθούν κλίμα συναίνεσης:

o    Στις επερχόμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

o    Στη φορολογική επιδρομή στο εισόδημα των μηχανικών

o    Στην αποδοχή της υποαπασχόλησης και της ανεργίας

o    Στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των ελευθέρων επαγγελματιών

o    Στη δραματική μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών

o    Στις συνέπειες της κρίσης που καλούνται να επωμισθούν οι μηχανικοί.

Ο συνδυασμός των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανατροπή αυτού του κλίματος συναίνεσης και θα συνεχίσει τον αγώνα του ώστε το Τ.Ε.Ε. να αποτελέσει :  

 Πόλο συλλογικής και κοινωνικής συνοχής

 Όργανο συντονισμένης κλαδικής δράσης

 Φορέα επαγγελματικής αναβάθμισης

 Χώρο δράσης για θετική διέξοδο από την κρίση.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 13:52