Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 14:30

Την αγορά Η/Υ για τον ΕΟΠΠΥ ζητά το σωματείο ΕΝΩΣΗ

enosi-deiΜε επιστολή του στον υπουργό υγείας ανδρέα Λυκουρεντζο το σωματειο ενωση επισημαίνει τις ελλείψει;ς σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στον ΕΟΠΠΥ με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Η επιστολή ειναι η παρακάτω:

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΑΝΔΡΕΑ
Κύριε Υπουργέ:

Από 1 Μαΐου 2012, το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει εναχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δυστυχώς όμως με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς καμία οργάνωση. Ένα ταμείο υγειές, μιας κερδοφόρας επιχείρησης όπου οι εργαζόμενοι για να παραχθεί η kw/h εργάζονται όλο το χρόνο και κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Όμως Κύριε Υπουργέ, δεν μπορούν τα ΠΕΚΑ να λειτουργήσουν διότι, από το Μάιο του 2012 υπάρχει στο γραφείο σας έγγραφο από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΑΠΑΠ – ΔΕΗ και ζητά τα αυτονόητα, την έγκριση κονδυλίου για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών και σύνδεση με internet για όλα τα ΠΕΚΑ της χώρας για το (ευτελές) ποσό των 60.000€.
Όσο για τα ΠΕΚΑ Κοζάνης και Πτολεμαίδας μιλάμε για 14 ηλεκτρονικούς υπολογιστές μαζί με τους εκτυπωτές, κόστους 8.000€.

Συνέπεια των ποιο πάνω είναι, να υπολειτουργούνε τα ΠΕΚΑ και αυτοί οι λίγοι γιατροί που υπάρχουν να μην μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διότι λείπει η ηλεκτρονική υποστήριξη και τελικοί αποδέκτες όλων αυτών είναι:
- Να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι κάθε μήνα καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά δεν μπορούν να τους γράψουν τα φάρμακα που τόσο πολύ ανάγκη τα έχουν.
- Να μην μπορούν οι γιατροί να προσφέρουν πλήρως τις υπηρεσίες τους ΟΧΙ όμως με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ευθύνη, ΑΛΛΑ με ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
- Δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να χρεώνονται με ένα ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγογράφηση λόγο δική σας ευθύνης δηλαδή Ε.Ο.Π.Υ.Υ και Υπουργείο Υγείας.

Περιμένουμε από εσάς και να προχωρήσετε άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και να δώσετε λύση το γρηγορότερο δυνατό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 14:34